Hírlevél

Dokumentumregény, életrajz

Főkategória >Regények > Dokumentumregény, életrajz

Sorrend:

prev
12
next

Most élsz - Máté Péter és egy igaz szerelem regénye
Bauer Barbara
Jaffa Kiadó, 2021
272 oldal・keménytábla, védőborító 
3 499 Ft
Aki átment a falon
Marina Abramović
Athenaeum Kiadó, 2021
359 oldal・kemény kötés 
5 699 Ft
 Wass Albert, a boldog szomorúember - Kétkezes élet(mű)rajz
Turcsány Péter
Kráter Műhely Egyesület, 2020 
4 800 Ft
Szinetár Miklós 88 Noran Libro Kiadó, 2020
349 oldal・cérnafűzött, keménytáblás 
3 490 Ft
-10%
Pablo Escobar bérgyilkosa voltam
Maritza Neila Wills Fontecha John Jairo Velasquez
MŰVELT NÉP KÖNYVKIADÓ KFT, 2019
Várható megjelenés: 2019.06.24 
3 990 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2020.06.11
A készlet erejéig!
-10%
 Csernobili ima Alekszijevics, Szvetlana Európa Könyvkiadó
1986. április 26-án kezdődött Csernobilban minden idők legnagyobb atomerőmű-katasztrófája. Az akkori szovjet vezetés titkolózása miatt a világ napokig szinte semmit sem tudott róla...
A Nobel-díjas fehérorosz írónő két évtizedet szánt a téma feldolgozására. Beszélt olyan emberekkel, akiket rögtön a katasztrófa után a helyszínre rendeltek, és a legveszélyesebb munkákat végeztették velük. Beszélt az özvegyekkel, akiknek csak a kitüntetések és az oklevelek maradtak. Beszélt azokkal,... 
3 690 Ft
Akció: 3 320 Ft
Kezdete: 2016.04.20
A készlet erejéig!
-10%
 Saul útja A gondolattól a világhírig Váradi Júlia Kossuth Kiadó

Egyedülálló világsiker Oscar-díjjal megkoronázva!
Nemes Jeles László, rendező és alkotótársai sok éven át készültek ennek a különös, egészen egyedi koncepcióval megvalósított filmnek az elkészítésére. A megrázó és a nézőt "aktív útitársként" kezelő Saul fia című film olyan mély, talán tudat alatti érzelmeket és gondolatokat hoz a felszínre, amelyek hatása alól senki sem tudja magát kivonni.
De mi minden kellett ahhoz, hogy a film készítői a holokausztról, elsősorban Auschwitzról egészen új hangon megszólaló, új filmnyelvet teremtő alkotást hozzanak létre? Erről beszélgetett Váradi Júlia a Saul fia készítőivel, Nemes Jeles László rendezővel, Röhrig Gézával, a főszereplővel, Erdély Mátyás operatőrrel, Zányi Tamás hangmesterrel, Rajk László díszlet- és látványtervezővel, Vági Zoltán történész szakértővel, Sipos Gábor producerrel és Havas Ágnessel, a financiális hátteret biztosító Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatójával.

Az interjúkötet a gondolat megszületésétől a világsikerig viszi végig a történetet, valamint a film néhány meghatározó jelenetéről, a forgatás emlékezetes pillanatairól készült fényképeket és eredeti dokumentumfotókat is tartalmaz.Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789630985154
ISBN : 9630985154
Megjelenés : 2016.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 192
Méret [mm] : 136 x 205 x 13
Tömeg [g] : 300

 
2 990 Ft
Akció: 2 690 Ft
Kezdete: 2016.03.10
A készlet erejéig!
-10%
 Árpi bácsi Történetek, emlékek, anekdoták Dési János Noran Libro Kiadó
"A kis történetek a nagy emberekről tudják néha a legtöbbet elmondani. Ezért gondoltunk arra, hogy Göncz Árpád emlékét úgy is megőrizhetjük, ha válogatunk a róla szóló anekdotákból, visszaemlékezésekből és néhányat belőlük közzéteszünk.
Nem életrajz, nem politikai elemzés ez a kötet, hanem egy igaz ember alakjának felidézése. Mikor megtudtuk, hogy Göncz Árpád már nincs velünk, felhívást tettünk közzé a Facebookon, illetve a Klubrádióban, és abban a pillanatban ö... 
2 800 Ft
Akció: 2 520 Ft
Kezdete: 2016.01.29
A készlet erejéig!
-10%
 Nagykövet asszony Három év diplomácia, díszvacsorák és demokrácia Budapesten Kounalakis, Eleni Kossuth Kiadó Zrt.
Rendkívüli várokozás előzi meg Eleni Kounalakis, az Egyesült Államok volt budapesti nagykövete könyvének magyarországi megjelenését. A Nagykövet asszony jött, látott és megírta a 2010 és 2013 között szerzett tapasztalatait, élményeit, személyes véleményét, azt is, amit szolgálati ideje alatt nagykövetként nem tehetett meg. Beszámol a nagykövetté válásának folyamatáról, családi indíttatásáról, Budapestre érkezése utáni benyomásairól, a diplomáciai lét kulisszatitkairól, tárgyalásairól az orszá... 
3 800 Ft
Akció: 3 420 Ft
Kezdete: 2015.07.31
A készlet erejéig!
-10%
 A láthatatlan légiós Rónai Gábor regényes élete Dési János Alexandra Kiadó

Rónai Gábor szerencsés csillagzat alatt született, de azt is tudja, hogy a siker nem adja magát könnyen, meg kell érte dolgozni.
Rónai az egyik legkeresettebb tolmácsként dolgozott a kilencvenes években. Fordított a Rolling Stones sztárjainak éppen úgy, mint Michael Jacksonnak, sőt még a Forma-1 pilótáinak is. Fontos diplomáciai tárgyalások résztvevője volt, államfőkkel, miniszterelnökökkel, külügyminiszterekkel találkozott.
Sokan ismerik a budapesti élet forgatagából. Igazi társasági showman. Mindenhova meghívják, ahol fontos dolog történik. Szép, híres és elbűvölő nők hosszú sorával került közeli kapcsolatba.
Ma is úgy érzi, nagyszülei tragédiája, zsidóként való kitaszítása a társadalomból, az ő életét is meghatározta. Még akkor is, ha ő már nagyrészt csak jót kapott az élettől.
Megszállott lovaspóló-játékos, aki aztán a drágakő- és ékszerszakmában találta meg a helyét.
A hölgyek szomorúságára eláruljuk, évek óta nős, mi több, hűséges férj és egy gyönyörű kisfiú lelkes édesapja.
Imád mesélni. Ebben a kötetben például egész eddigi életéről.

"Szeret nevetni. Megölelni másokat. Látványosan. De őszintén. Van benne képesség, hogy boldog legyen. Ez az adomány nem mindenkinek adatik meg. Aktuális boldogságát szereti megosztani másokkal. Szerintem belül a zakójában ez áll a címkén: a boldogság páros műfaj, gyerekek! Egy újpesti dandy, egy urbánus dzsentri, egy vágtázó apuka, egy áriázó lobbista. Csak akkor bulizik, ha úgy van és általában úgy van…
Bennem általában azt a benyomást kelti, hogy Roger Moore volt a stylistja, és hogy ő tulajdonképpen nem más, mint Brett, a Minden lében két kanál angol úriembere. Csupán annyi az eltérés, hogy az ő mellényzsebéből gyakran topmodellek és világsztárok ugranak elő, és nem egy kézifegyver. Viszont a másik kanál is szeret ő lenni. Minden lében. "Leben und leben lassen" - mondaná erre, már itt, e kis bevezetőben, hogy azonnal bizonyítsa, ő jó fiú szeret lenni. Talán ezért is született ez a könyv. Hogy elmondhassa. Amit pedig elhallgat, azt majd megkérdezzük tőle személyesen.
Gáborkám, tiéd a pálya!" (Geszti Péter)


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789633575642
ISBN : 9633575642
Megjelenés : 2015.
Kötésmód : ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám : 264
Méret [mm] : 115 x 189 x 22
Tömeg [g] : 370

 
2 990 Ft
Akció: 2 690 Ft
Kezdete: 2015.06.09
A készlet erejéig!
-10%
 Drága szerelmem... Andrássy Ilona grófnő levelei hősi halált halt férjéhez, gróf Esterházy Pálhoz Kovács Lajos Európa Könyvkiadó

"Miért van az, hogy mentül jobb egy ember, annál többet kell szenvednie?"

A Mindennek vége! című napló azzal fejeződik be, hogy a vöröskeresztes ápolónőként szolgáló, fiatal Andrássy Ilona - gróf Andrássy Gyula unokája - az olasz frontról visszatér Budapestre. Özvegy, beteg, boldogtalan. Hősi halált halt férjének legjobb barátja, Cziráky József tartja benne a lelket.
A Drága szerelmem... című levélregény Ilona és Cziráky József gróf 1917-ben megkötött házasságával kezdődik, és ötven éven keresztül - elhunytáig - követi nyomon Ilona életútját. A szerző a négy Andrássy lánynak egymással és anyjukkal való bensőséges, szókimondó, családi intimitásokban bővelkedő levelezését felhasználva írja meg ennek a bátor, józan, bölcs és tehetséges asszonynak a sorsát. A levélregény "feladója" Ilona, a címzettje Ilona első férje, örök szerelme: Esterházy Pál. A mű irathagyatékra és egyéb információkra épülő rekonstrukció.

Kovács Lajos muzeológus. Az általa feldolgozott értékes kordokumentumok alapján lefegyverző szépírói tehetséggel és lélektani érzékenységgel ábrázolja ezt a kivételes asszonyt, aki szomorúan nézi, hogyan rohannak a vesztükbe a legokosabb férfiak egy eszméért, csak "mert mi mindig a hősi halál kultuszát éljük és a bukott szabadságharcokét", és lelkifurdalással éli le az életét egy férfi oldalán, akinek a barátjába szerelmes.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789634051657
ISBN : 9634051657
Megjelenés : 2015.
Kötésmód : ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám : 360
Méret [mm] : 160 x 235 x 33
Tömeg [g] : 600

 
3 890 Ft
Akció: 3 500 Ft
Kezdete: 2015.06.09
A készlet erejéig!
-10%
 Hitler fúriái Német nők a náci vérmezőkön Lower, Wendy Európa Könyvkiadó

A holokausztról mindig úgy szokás beszélni, mint amiben a társadalom minden osztálya vétkes. De mintha a társadalmi osztályok csak férfiakból állnának: ritkán olvasunk a nők szerepéről. A nők történelme ezek szerint legfeljebb párhuzamos a férfiakéval. Ezen próbál változtatni Wendy Lower úttörő munkája. Német, orosz, ukrán levéltárakban kutatott, túlélőkkel (elkövetőkkel, szemtanúkkal és áldozatokkal) beszélt, helyszíneket járt be.
Bemutatja, hogy nemcsak a koncentrációs táborok őrei között voltak nők, de a tömeggyilkosságok elkövetői között is, a zsidóüldözők és -kifosztók között is. Tanítónő, ápolónő, szociális gondozónő, titkárnő, feleség: több mint félmillió nő vett tevékeny részt a keleti területeken a holokausztban. A legkülönfélébb osztályokból és területekről érkeztek. Egy részük saját jószántából ment Keletre, másokat oda helyeztek. Néhányan önállóak voltak a gonoszságban, néhányan a férfiak példáját követték. Róluk fest hátborzongató képet ez a könyv.

Fordította: Szántó Judit

Eredeti cím : Hitler's Furies
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789630799874
ISBN : 9630799874
Megjelenés : 2015.
Kötésmód : ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám : 348
Méret [mm] : 152 x 203 x 30
Tömeg [g] : 480

 
3 690 Ft
Akció: 3 320 Ft
Kezdete: 2015.06.09
A készlet erejéig!
-10%
 Czeizel Endre - Két életem, egy halálom Orvoslásról, vádakról, szerelemről, halálról, életről M. Kiss Csaba XXI. Század Kiadó Kft.

Aki a halállal néz farkasszemet, nem akar sem szépíteni, sem eltitkolni semmit. Így, az olvasó, aki meg akarja őrizni magában az egyik legnépszerűbb magyar tudósról, orvosról, tévésztárról - Czeizel Endréről - alkotott idealizált képét, ne kezdjen bele ebbe a könyvbe!
Mert Czeizel Endre nem az, akinek sokan hiszik. 79 évesen rákbetegsége végső stádiumba jutott, így megkísérelte lezárni ügyeit és elbúcsúzni az őt szeretőktől. M. Kiss Csaba vele volt minden fontos pillanatban.
Könyve, könyvük megrázó, gyakran provokatív, olykor kegyetlen, de végülis felemelő alkotás, orvoslásról, genetikáról, a vádakról, melyek annak idején éveket vettek el az életéből, bonyolult magánéletéről, egy hatalmas történelmi korszakról, melynek tanúja volt, sok-sok konfliktusáról, sikereiről, kudarcairól, a túlélt haldoklásról. Két életről és egy halálról.Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9786155373541
ISBN : 6155373541
Megjelenés : 2015.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 400
Méret [mm] : 143 x 203 x 22
Tömeg [g] : 480

 
3 990 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2015.07.28
A készlet erejéig!
-10%
Diszkomfortzóna Franzen, Jonathan Európa Könyvkiadó

Íme a nagy amerikai író arcképe kölyökkutya korában. A miliő, amelyben Jonathan Franzen nevelkedett: St. Louis, a barátságos és szolid közép-nyugati "kisváros"; a fojtogatónak érzett családi légkör; a lázadó hippi báty és példakép, s a korszak - a hetvenes évek - a maga középosztálybeli bizonyosságaival, amelyek idő múltán igencsak megrendültek. A szégyen és a szorongás, ami áthatotta kamaszéletét; az iskolai csínytevések; egy keresztény ifjúsági közösség viselt dolgai; a német nyelvvel és irodalommal, Kafkával és Rilkével való ismerkedés; egy zátonyra futó házasság; a madármegfigyelés örömei és nehézségei - megannyi történet és motívum, amelyek visszaköszönnek a Javítások és a Szabadság regényvilágában.

A kötet hat ragyogó esszéje önbecsmérlés és önelégültség, szemérmes rejtőzködés és önkitárulkozás sajátos elegyét alkotva mutatja be egy íróember felnőtté válását, aki negyvenöt évesen elmondhatta magáról, hogy éppen olyan, amilyen tizenhét évesen lenni szeretett volna.

"Már jóval elmúlt éjfél, és a kevésbé közeli barátaink már régen hazamentek, amikor azon vettem észre magam, hogy egyedül táncolok a szoba közepén Elvis Costello Chelsea-jére, kígyózó mozdulatokkal, ahogy szoktam, a többiek meg néznek. A kifejezőkészségemet nézték, írtam másnap a jegyzetfüzetembe, St. Louis felé, a repülőgépen. Én ezt tudtam, és még csak egy perc mehetett le a számból, amikor odapillantottam rájuk, s a mosolyommal azt üzentem, "Ah, mennyi figyelmet pazaroltok szerény személyemre". Azt hiszem, ebben a mosolyban volt az igazi kifejezőerő. Miért van ez az ember zavarban? Nincs zavarban, és szereti, ha nézik. Mégis azért van zavarban, mert a figyelem középpontjában van, és mert el se hiszi, hogy mások ilyen csendesen részesévé tudnak válni az önkitárulkozásának. Jóindulatú lenézés van a mosolyában."

Fordította: Bart István

Eredeti cím : The Discomfort Zone
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789634050926
ISBN : 9634050926
Megjelenés : 2015.
Kötésmód : ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám : 288
Méret [mm] : 130 x 207 x 27
Tömeg [g] : 410

 
2 990 Ft
Akció: 2 690 Ft
Kezdete: 2015.07.28
A készlet erejéig!
-15%
 Chanel & Co. - Coco és a barátnők Leliévre, Marie-Dominique Európa Könyvkiadó
"húszévesen szép, negyvenévesen bájos, hetvenévesen ellenállhatatlan"

Coco Chanelről sok könyv és film készült már. Marie-Dominique Leliévre nem a hagyományos úton indul el. Egészen máshová helyezi a hangsúlyt, mint az eddigi értelmezések. Miközben igyekszik lerántani a leplet az életrajz homályos pontjairól, Chanelt mint társasági lényt mutatja be: nem feledve, hogy az ember a kapcsolatai függvénye is. Beszél a családjáról, fiatalkori szerelmi csalódásairól, művész- és elitkörökkel val... 
3 590 Ft
Akció: 3 050 Ft
Kezdete: 2015.07.28
A készlet erejéig!
-10%
Amerikai mesterlövész Kyle, Chris Gabo Könyvkiadó
1999-től 2009-ig az Egyesült Államok Haditengerészetének SEAL-je, Chris Kyle érte el a legtöbb halálos mesterlövész-találatot az amerikai hadtörténetben. A Pentagon hivatalosan több mint 150 találatot igazolt (az addigi amerikai rekord 109 volt). Az iraki felkelők annyira rettegték Kyle-t, hogy az al-Shaitan („az Ördög”) csúfnevet adták neki, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Kyle legendás hírnevet szerzett SEAL-, tengerészgyalogos és a hadseregben szolgáló bajtársai körében, akiket gyilkos hat... 
3 990 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2015.07.28
A készlet erejéig!
-10%
 Napló 1935-1946 I-II. Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni Jaffa Kiadó
Gyarmati Fanni (1912-2014) Radnóti Miklós felesége és múzsája 1935 januárjában, huszonhárom éves korában, néhány hónappal a költővel kötött házassága előtt kezdett naplót írni. A bejegyzéseknek 1946 szeptemberében szakadt vége, pár héttel azután, hogy a harmadik munkaszolgálata alatt 1944-ben meggyilkolt költőt Budapesten is eltemették. A tizenkét éven át, sokszor napi rendszerességgel vezetett napló tehát egyszerre korrajz és személyes sorstragédia. Az olvasó előtt megelevenedik a Radnóti há... 
11 990 Ft
Akció: 10 791 Ft
Kezdete: 2019.03.29
A készlet erejéig!
-10%
  Igazi hősök - 33 magyar Nyáry Krisztián Corvina Kiadó, 2014
Nyáry Krisztián, az elmúlt évek két könyvsikerének, az Így szerettek ők című irodalmi szerelmeskönyveknek szerzője ezúttal is valódi emberi sorsokról írt igaz történteket. Harminchárom 19-20. századi magyar emberről, akik köztünk éltek, és akiknek élete vagy személyes döntései ma is példaszerűek. Ők az igazi hősök. Vannak köztük ismert emberek, mint Papp Laci vagy Semmelweiss Ignác, és kevésbé ismertek, mint Halassy Olivér a világ első mozgássérült olimpikonja, Hugonnai Vilma, az első magyar ... 
4 500 Ft
Akció: 4 050 Ft
Kezdete: 2015.07.28
A készlet erejéig!
-10%
 A világhírű magyar agy Beszélgetések Bólyai-díjas tudósainkkal Kun Zsuzsa Cser Kiadó
- Hány kórusművet érdemes megtanulni ahhoz, hogy az ember frissen tartsa az agyát?
- Hány évig kell rakodómunkásként dolgozni, hogy az ember a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen tanszéket alapítson?
- Valóban lehetséges az allergia tüneteit lézerrel megszüntetni (és mi köze a madarak fotózásának mindehhez)?
- Hogyan győz meg a Microsoft egy magyar tudóst, hogy évekkel később költözzön haza, mint tervezte?
- Lesz-e belőlünk professzor, ha fiatalkorunkban a családnak... 
3 450 Ft
Akció: 3 105 Ft
Kezdete: 2014.06.13
A készlet erejéig!
-10%
 ZéróZéróZéró A világot felforgató kokain nyomában Saviano, Roberto Partvonal Kiadó

"A kokainról írni olyan, mint használni. Egyre több hírt akarsz, több információt, érezni akarod a zamatukat, nem tudsz nélkülük élni. Függő vagy. Hiába követik a történetek az általános sémát, melyet már jól ismersz, elbűvölnek a részletek. Nincs mese, egyre inkább rászoksz. Számomra egy-egy új hír fülsiketítő robaj odabenn, a gyomromban. De miért csak én hallom ezt a robajt? Minél beljebb hatolok a kokain fehér poklába, annál nyilvánvalóbb, hogy az emberek semmit sem tudnak. Nem tudják, hogy a nagyvárosok alatt egy folyó hömpölyög, egy folyó, amely Dél-Amerikában ered, és Afrikán át minden irányba elágazik. Az emberek meg sétálnak Rómában a Corsón, Párizsban a sugárutakon, Londonban a Times Square-en. Nem hallanak semmit? Hogyan bírják elviselni ezt a zajt?"

Roberto Saviano könyvének címe, a három egymás melletti nulla a drog finomságára utal. A három nullás a legtisztább kokain. Ez a kötet bátor és kitartó kutatómunka eredménye. Felfedi a kokainkereskedelem sötét hálózatát, nem látható, de annál jelentéktelenebb gazdasági szerepét, és ami a legmegdöbbentőbb: mindannyiunk életére gyakorolt közvetlen hatását.
Őszinteségéért az oknyomozó újságíró megint nagy árat fizet. Ismét olyan témához nyúlt, ami akár az életébe is kerülhet.

Roberto Saviano 1979-ben született Nápolyban. Első könyve, a nápolyi maffia titkait felfedő Gomorra nagy port kavart, ötvenhárom országban összesen tíz millió példányban kelt el. 2006 óta Saviano állandó rendőri védelem alatt él a camorra halálos fenyegetései miatt. Könyveiről és bátor kiállásáról a legfontosabb európai írók is elismerően nyilatkoztak, Umberto Ecótól Salman Rushdie-ig.

 
3 290 Ft
Akció: 2 961 Ft
Kezdete: 2014.05.16
A készlet erejéig!

prev
12
next

Webáruház készítés