Hírlevél

Dokumentumregény, életrajz

Fő kategória >Regények > Dokumentumregény, életrajz

Sorrend:

prev
next

-10%
 A Putyin-varázs Isten, hatalom, korrupció Oroszországban Arutunyan, Anna Európa Könyvkiadó
Láttam tegnap este a híradóban,
Arról beszélt, hogy válaszút előtt a világ,
Ilyen férfival jó otthon és vendégségben,
És én olyat akarok, mint Putyin.

"Hideg tekintetű uralkodó", "dühös cár", "diktátor", aki mindig "vonakodott eljátszani ezt a szerepet" - de nem tehet mást, mert ezt várja el tőle az orosz nép, amely ma is, mint a középkorban, csak a teljhatalmú cárt fogadja el igazi vezetőnek...

Arutunyan nem egyszerű életrajzot írt Putyinról, hanem az orosz történe... 
3 790 Ft
Akció: 3 411 Ft
Kezdete: 2014.05.16
A készlet erejéig!
-10%
 A kapitány Gianni Riotta közreműködésével Zanetti, Javier Milan Ticket Shop Kft.
2010. május 22-én este Mourinho vezetésével az Inter története során harmadszor ülhetett fel Európa trónjára, megnyerte a Bajnokok Ligáját. Az oly régóta áhított kupát elsőként természetesen a Kapitány, Javier Zanetti emelhette a magasba. Zanetti 1995-ben fiatalon és ismeretlenül került Moratti klubjához, ám azóta számtalan csatában vezethette társait, neve pedig egybeforrt a kék-fekete színekkel. Miközben a mai labdarúgás leginkább a gyökértelen sztárokról szól, benne az egyik utolsó klubiko... 
3 290 Ft
Akció: 2 961 Ft
Kezdete: 2014.04.23
A készlet erejéig!
-10%
 Hazám, az ígéret földje Izrael győzelme és tragédiája Shavit, Ari Atlantic Press Kiadó

Felejtsd el, amit eddig tudtál a kibucról, a jaffai narancsról, a Maszadáról, az izraeli atombombáról, a megszállásról, Izrael háborúiról és gazdasági csodájáról. Felejtsd el, mert Ari Shavit kíméletlenül őszinte monumentális riportjából kiderül, hogy semmi nem úgy volt.
A szerző az izraeli atombomba atyjától a volt belügyminiszterig megszólaltat mindenkit, aki még él és tudja az igazságot arról, hogyan változtatta termővé a Harod-völgyet párszáz zsidó bevándorló, hogyan vált földönfutóvá sokszázezer arab az 1948-as háborúban, hogyan és miért született az izraeli atombomba, hogyan és miért vált az ezredforduló táján Tel-Aviv világvárossá, egyben a zene, a drog, a szex egyik világközpontjává.
A könyv – éppen kíméletlen igazmondása miatt ­– már megjelenése pillanatában heves viták tárgya. Shavit nemcsak mondja, hanem tények és tanúk által elhitetni is képes, hogy Izrael elpusztul, ha nem vonul ki a megszállt területekről. Ez persze nem mindenkinek tetszik Tel-Avivban. De Shavit szerint Izrael elpusztul akkor is, ha nem semmisíti meg az iráni atomreaktort. Ez persze nem mindenkinek tetszik Washingtonban. Ám ettől még igaz lehet, s hogy igaz-e, arról az olvasónak kell döntenie.

"Sok-sok éve ez a legjobb könyv, amely ebben a témában megjelent"
- The New Republic.

"Egy nagy mesélő szívével és egy történész elméjével, Ari Shavit meggyőző és nagyhatású könyvet írt a modern Izraelről"
- Jon Meacham, a Random House kiadói csoport főszerkesztője.

"Egész felnőtt életemben vártam, hogy egy izraeli eljusson az ország létének legmélyebb titkáig, és felfedezéseit megossza másokkal. Ari Shavit most megtette ezt, és ragyogóan, mert ez az ember költő és próféta egyszemélyben"
- Jeffrey Goldberg, The Atlantic.

 
5 000 Ft
Akció: 4 500 Ft
Kezdete: 2013.11.22
A készlet erejéig!
-10%
 Én vagyok Malala A lány, aki harcolt, hogy tanulhasson, és lelőtte egy tálib fegyveres Juszufzai, Malala; Lamb, Christina Bookline Könyvek
Amikor a tálibok elfoglalták a Szvát-völgyet, egy kislány kiállt saját jogaiért.
Malala Juszufzai nem tűrte, hogy el akarják némítani, és harcba szállt azért, hogy tanulhasson. 2012. október 9-én mindezért kis híján az életével fizetett. Ezen a napon Malala épp az iskolából hazafelé tartott, amikor megtámadták és közvetlen közelről fejbe lőtték. Nem sokan bíztak felépülésében. Malala mégis talpra állt.
Csodával határos gyógyulása a távoli Pakisztán egy e... 
3 490 Ft
Akció: 3 140 Ft
Kezdete: 2013.11.20
A készlet erejéig!
-10%
  Te döntesz Hozleiter Fanny Mosolyka Libri Könyvkiadó, 2013
Mivel töltenék ki egy napot, ha nem lennék kerekesszékben? Sosem feküdnék le, nehogy véget érjen az a csodanap! Fogócskáznék, dögös magas sarkúkban sétálgatnék, fára másznék és rengeteget táncolnék. Az összes számomra fontos ember nyakába beleugranék. Sétálgatnék a Duna-parton és a Városligetben, angyalkát rajzolnék a hóba vagy az avarba. És egyvalamit biztosan kipróbálnék nemcsak állva, de fejen állva is...
Sokáig kerestem a miértekre a választ. Vajon ... 
3 990 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2013.11.15
A készlet erejéig!
-10%
Sándor Erzsi : Szegény anyám, ha látnám

Sándor Erzsi 1956-ban született Budapesten. Tizennégy évig volt színész Miskolcon és Kecskeméten, tizennyolc évig volt a Magyar Rádió szerkesztője. Többnyire újságíró. Közben pedig anya nehezített terepen. Erről szól a könyv.

Nem tudom, hogyan kell sérült gyereket nevelni. A tapasztalatok levonására nekem mindössze egy vak fiú adatott. Nem tudtam, jó-e az út, amin járok, azt sem, hová tart, vezet-e egyáltalán valahová. Csak azt tudtam, hogy a cső végén egy szabad, bátor, önálló srácnak kell majd kijönnie, és azt akartam, hogy ebbe senki se rokkanjon bele. Annak, hogy megírtam ezt a könyvet biztosan van valami értelme. Talán csak annyi, hogy valaki belekapaszkodik az egyik mondatába, esetleg néhány percre megnyugszik, netán megérti, hogy mások is félnek, és senki sincs biztonságban. Szerintem nincsenek jó megoldások, csak ösztönös próbálkozások, hogy ne csak kibírjuk, de jól is érezzük magunkat a bőrünkben. Ennél sokkal bonyolultabb programban nem tudok hinni. Mindenesetre szabadon kísérletezhetünk, hiszen csak az életünkről van szó.
Azt hiszem, rengeteg módja van annak, hogy egy szülő alkalmatlanná tegye a gyerekét az életre. Az egyik legpokolibb az, ha nem nézünk szembe az adottságainkkal és a tényekkel. Illúzióba ringatni egy gyereket csak azért, mert mi magunk nem vagyunk képesek elviselni a bizonyosság terhét, jelentős bűn.

 
2 900 Ft
Akció: 2 610 Ft
Kezdete: 2013.11.01
A készlet erejéig!
-10%
  Örökbecsű limlom Ljudmila Ulickaja Magvető Könyvkiadó, 2013
Az Örökbecsű limlom minden eddiginél összetettebb képet nyújt Ljudmila Ulickaja ön- és világszemléletéről, élet- és művészetfilozófiájáról. A műfajilag is sokszínű kötetben az orosz írónő szinte az összes olyan dologról beszél, ami foglalkoztatta valaha. A személyesebb szövegekben, illetve a vele készült és a kötetbe beválogatott interjúkban kendőzetlen őszinteséggel fogalmaz magánéletéről, pályafutásáról. Megtudhatjuk, hogy a családi környezettől kezdve az olvasmányélményekig mi formálta leg... 
3 990 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2013.11.13
A készlet erejéig!
-10%
Semmi sem lehetetlen Frayne, Steven (Dynamo) Jaffa Kiadó

"Éjt nappallá téve gyakoroltam - már-már megszállottan. A varázslat az életem!"

Steven Frayne, ismertebb nevén Dynamo napjaink legnagyobb illuzionistája! Ezt minden túlzás nélkül állíthatjuk, hiszen trükkjeivel hollywoodi hírességeket éppúgy elkápráztat, mint az utca emberét.

Ránézésre átlagos fiatal srác, aki imádja a hip-hopot és lelkes focirajongó. Gyerekkorában sokat csúfolták gyakori betegeskedése miatt, de tehetségével, no és a nagyapjától ellesett fantasztikus kártyatrükkökkel egyre több rajongót szerzett. Az igazi áttörésre New Yorkban került sor, amikor egy Houdini emlékesten ő is fellépett, és a közönség soraiból valaki hangosan bekiabált: Ez a srác tisztára olyan, mint egy dinamó! Nos, ezzel a névválasztást is kipipálhatjuk, innentől kezdve ugyanis Dynamo néven bűvöli a közönséget.

Az újabb mérföldkő London, ahol videóra vette néhány mutatványát - az utcán és rapper barátainak egy-egy fellépésekor, a kulisszák mögött. Nem telt bele egy év, és a sztárvilágban híre ment elképesztő show-jainak: Snoop Dogg, Ian Brown, a Coldplay és a Gorillaz tagjai kifejezetten Dynamót kérték fel, hogy szórakoztassa őket a turnékon, később pedig a FooFighters-ös srácoknak, Nelly Furtadónak és Will Smithnek is leesett az álla a produkciója láttán.

Ha ennyi nem lenne elég, azt is eláruljuk, hogy Robbie Williams is ódákat zeng tehetségéről, és miért is ne tenné, hiszen Dynamo a szeme láttára varázsolt bankjegyet egy sportfogadási szelvényből. Sőt, egész Anglia a lábai előtt hever, amióta bebizonyította: nem csak a földön állja meg a helyét, hanem a vízen is; 2011-ben ugyanis a vízen - konkrétan a Temzén - járt.

Ennek fényében nem csoda, hogy egymillió rajongója van a Facebookon, debütáló TV-sorozata, mely nálunk a Discovery Channelen látható Varázslat a világ körül címmel, nézettségi rekordot döntött. Első könyvében lélegzetelállítóan izgalmas utazásra hív, melyben az élete igaz története mellett azt is elmeséli, hogyan lesz hóból gyémánt, hogyan kerül pénzérme a kólás dobozba, na és azt is, hogyan találja ki, mire gondol a másik. Ahogy Dynamo mondja: Semmi sem lehetetlen! És mi hiszünk neki.

 
3 990 Ft
Akció: 3 591 Ft
Kezdete: 2013.10.11
A készlet erejéig!
-10%
  Quimby Dömötör Endre, Miklya Anna Bookline Könyvek, 2013
A huszonkét éves Quimby egy dunaújvárosi iskolából indult el magabiztos, apró lépésekkel, hogy később, a népszerűség és siker kapujában, egy dramaturgiailag fontos ponton a szövegíró frontember annyira megzuhanjon, hogy mind a saját életét, mind a zenekar létét veszélybe sodorja. Ezután csodás felépülés és visszatérés következett, és termékeny, munkás, alkotó évek, amikor már mindenhol felismerik és rengetegen ismerik, éneklik a dalaikat. A jubileumi Aréna-koncert egyik csúcspont az életükben... 
3 990 Ft
Akció: 3 591 Ft
Kezdete: 2013.08.02
A készlet erejéig!
-10%
  Shakespeare - Az egész világ színház Bill Bryson Akadémiai Kiadó, 2013
Bill Bryson évszázados koholmányokat, féligazságokat és arcátlan hazugságokat vizsgál meg, és megpróbálja kideríteni, milyen ember rejtőzik a remekművek mögött. Végigjárja Shakespeare korának utcáit, és bemutatja az olvasónak az Erzsébet-kori Anglia nyüzsgését és Shakespeare életének jó néhány mellékszereplőjét. Bryson magasztalja az író nyelvezetét, aki szüntelen találékonyságával több száz, manapság nélkülözhetetlen kifejezéssel, képpel és szóval gazdagította az angol nyelvet, és élvezettel... 
3 360 Ft
Akció: 3 024 Ft
Kezdete: 2015.07.28
A készlet erejéig!
-10%
 Orwell Egy nemzedék fagyos lelkiismerete Meyers, Jeffrey Európa Könyvkiadó
Jeffrey Meyers, a tapasztalt életrajzíró ebben a könyvében annak az embernek személyes élettörténetébe ássa bele magát, aki a huszadik századi irodalom legnagyobb látomásos utópiáit írta. Meyers George Orwell Complete Works című művének új kiadását, valamint barátokkal és családtagokkal készített interjúit veszi alapul, a londoni Orwell Archívumban lévő, eddig kiadatlan dokumentumok fölhasználásával pedig új megvilágításba helyezi a különc angol írót. Orwell, a hanyatló brit birodalom gyermek... 
3 500 Ft
Akció: 3 150 Ft
Kezdete: 2015.07.28
A készlet erejéig!
-10%
 Einstein: Egy zseni élete és világa Isaacson, Walter Alexandra Kiadó
Einsteint mindenki ismeri. Ha tudományos tételeit már nem is mindenki érti, pimasz arckifejezése, égnek meredő haja, a hegedűje és szállóigévé vált mondatai egy összetéveszthetetlen különc zseni ismertetőjegyeivé váltak.
De ki is volt valójában a 20. század legnagyobb lángelméjének tartott Albert Einstein? Walter Isaacson méltán világsikerű könyve korábban már megjelent forrásokat, a tudós feljegyzéseit, pályatársainak visszaemlékezéseit is felhasználva rajzolja meg saját ... 
4 990 Ft
Akció: 4 490 Ft
Kezdete: 2015.07.28
A készlet erejéig!
-10%
 Az utolsó töltény 11. Önéletrajzi töredékek Moldova György Urbis Könyvkiadó
A sorozat előző kötete 2010-ben zárul. Az ezt követő időszakról ír Moldova György új életrajzi kötetében. 
2 500 Ft
Akció: 2 250 Ft
Kezdete: 2015.07.28
A készlet erejéig!
-10%
 Robert Merle Egy szenvedélyes élet Merle, Pierre Európa Könyvkiadó
Robert Merle-t szívükbe zárták a magyar olvasók, már-már halhatatlannak hitték, mint a nagyon szeretett és csodált öregeket szokta az ámuló fiatal nemzedék. Az író lenyűgöző szellemi frissességgel dolgozott kilencvenedik életévén túl is, közkívánatra gyarapította újabb és újabb kötetekkel a Francia históriá-t. 2004-ben, 95 éves korában bekövetkezett halála pedig valóban nem volt egészen természetes, fedi fel sok egyéb mellett apjáról írott életrajzában második házasságából született fia, Pier... 
3 500 Ft
Akció: 3 150 Ft
Kezdete: 2015.07.28
A készlet erejéig!
-10%
 Kísértetszív Stephen King élete Rogak, Lisa Európa Könyvkiadó
Stephen King, a világ egyik legtermékenyebb és legnépszerűbb írója ma már része a popkultúra történetének. De ki ez az ember, aki ezt a rengeteg, borzalommal, gyásszal és természetfölöttivel megspékelt történetet kitalálta? Honnan veszi az ötleteit? És mi hajtja, hogy több mint harmincéves karrier után is egyre ontsa ezeket a rémségeket? Lisa Rogak, a profi biográfus a nyomába eredt, és feltérképezte azt a gondokkal teli előéletet, azokat a félelmeket, amelyek máig inspirálják a 20. század eg... 
3 500 Ft
Akció: 3 150 Ft
Kezdete: 2015.07.28
A készlet erejéig!
-10%
 Én vagyok Havas Henrik Noran Libro Kiadó, 2013
Önéletrajzi írások, naplójegyzetek, feljegyzések, vallomás nagyszülőkről, szülőkről, gyerekkorról, és mindarról, amiből a Havas, mint életmű megszületett, és persze a betegségről és a műtétről. Történetek Havas Henrik szókimondó, olykor megbotránkoztató, de mindig őszinte modorában. Mielőtt a történetek olvasásába kezdett volna, az olvasó azt gondolja, hogy ezt a pasast én ismerem. Kérdés, hogy, amikor a könyv végére ér, még mindig ugyan azt az embert ismeri-e ugyan az az olvasó? ... 
2 990 Ft
Akció: 2 690 Ft
Kezdete: 2015.07.28
A készlet erejéig!
-10%
 1956 - A magyarok harmadik útja Kiút a kommunizmus és a pénzuralom zsákutcájából Drábik János Gold Book
1956 magyar forradalma lépés volt a világ egész jövőjét érintő harmadik út irányába. Ez a korán jött forradalom akkor nem érhette el célját. Az állammonopolista diktatúrán alapuló kommunista reálszocializmus csődje nem jelenti azt, hogy a szervezett pénzhatalom diktatúráján alapuló pénzuralmi rendszer ne lenne maga is zsákutca. Mind az állammonopolista, mind a magánmonopolista uralkodó osztály azt hirdeti, hogy nincs harmadik út. 
2 499 Ft
Akció: 2 249 Ft
Kezdete: 2015.07.29
A készlet erejéig!
-10%
 A király beszéde Logue, Mark; Conradi, Peter Gabo Könyvkiadó
"A király beszéde" annak a férfinak a története, aki VI. György angol királyként vonult be a világtörténelembe, miután bátyja, VIII. Edward beleszeretett Mrs. Simpsonba, és lemondott a trónról.
"A király beszéde" megdöbbentő bepillantást enged egy privát világba. Soha ilyen személyes képet nem rajzoltak még a brit monarchiáról - annak legmélyebb válsága idején - egy ausztrál közember szemszögéből nézve, aki büszke volt rá, hogy szolgálhatja - és megmentheti - királyát.... 
3 490 Ft
Akció: 3 140 Ft
Kezdete: 2015.07.28
A készlet erejéig!
-10%
 Alföldi színháza Öt nemzeti év Csáki Judit Libri Könyvkiadó
Nemzeti Színház, 2008-2013. Sokunk színházi és színháztörténeti ismerete nem tud fölidézni még egy ennyire sikeres és tartalmas öt esztendőt a Nemzeti Színház történetéből.
Csupa remek előadás? Egy frászt. Ilyen meg olyan. Csupa rendkívüli színész? Egy frászt. Ilyen meg olyan.
Új közönség? Igen. Nemzetközi terep? Igen.
Milyen igazgató Alföldi? Hogyan változott az extravagáns celeb megfontolt, érett vezetővé?
Botrányok? Dögivel. Parlamenti szereplés? Szinte... 
3 990 Ft
Akció: 3 591 Ft
Kezdete: 2013.09.03
A készlet erejéig!
-10%
 Erzsébet, a királynő Egy modern uralkodó élete Bedell Smith, Sally Alexandra Kiadó
Amióta 1952-ben, alig huszonöt esztendősen elfoglalta a trónt, II. Erzsébet királynő példátlan közfigyelem tárgya, de a csillogás és a szóbeszéd ködén át vajon mennyire alkothatunk pontos képet a világ leghíresebb uralkodójáról? A neves életrajzíró, Sally Bedell Smith számtalan interjúra és korábban sosem idézett dokumentumra támaszkodik, amikor egy ritka pillanatra félrelebbenti a fátylat, hogy megismertessen annak a királynőnek nyilvános és magánéletével, aki páratlan tekintéllyel, tapintat... 
4 999 Ft
Akció: 4 499 Ft
Kezdete: 2015.07.28
A készlet erejéig!

prev
next

Webáruház készítés