Hírlevél

Történelmi

Fő kategória >Regények >Történelmi

Sorrend:

-10%
  Az inkvizítor felesége Jeanne Kalogridis I.P.C. Könyvek Kft., 2013
1480-ban a spanyol inkvizíció megkezdi működését Sevillában. Amikor a kikeresztelkedett, de titkon zsidó vallását gyakorló anyja félelmében a tengerbe veti magát, a szép, tizenhét éves Marisolt apja feleségül adja Gabriel Hojedához - a férfihoz, akit teljes szívéből gyűlöl, és aki az inkvizíció szolgálatába szegődött.
A lány, aki szégyellte és elhidegült converso anyjától, nem érti, hogy apja miért döntött így. Az esküvőn ráadásul felbukkan gyermekkori szerelme... 
3 299 Ft
Akció: 2 969 Ft
Kezdete: 2013.11.20
A készlet erejéig!
-10%
 A hadak ura A Nomádkirály-ciklus harmadik könyve Bán Mór Gold Book
A Hunyadi-ciklus szerzőjének nagy sikerű Nomádkirály fantasysorozata megújulva, átdolgozott kiadásban kerül az olvasók elé.

Nomádia vadonjaiban mindenre elszánt csapat tör előre titkos célja felé. Fehértemplom romjai között azonban rajtuk ütnek Gadur pokolbéli szolgái, hogy megszerezzék a rég halott uralkodó ereklyéit. Az összecsapás túlélőire újabb megpróbáltatások várnak: egymástól elszakítva, ellenséges vidéken kell keresztültörniük a nomád törzsszövetség területére.... 
2 999 Ft
Akció: 2 699 Ft
Kezdete: 2013.11.20
A készlet erejéig!
-10%
Rudolphus Tanúság 3. könyv Elek Ottó Gold Book
Miközben a Tanúság-trilógia főhőse, a miles adolescens, az "ifjú katona" kalandokban és fordulatokban bővelkedő életét éli, a Német-római Birodalom trónján egy rendkívül különös uralkodó ül: II. Rudolf császár, aki magyar és cseh király is egyben.
A sors szeszélye folytán Laurentius is elvetődik Prága városába, ahol nyüzsögnek a császári udvarba rendelt, vagy oda bebocsátást remélő híres csillagászai, asztrológusai és alkimistái - Rudolfot ugyanis jobban érdeklik az... 
2 999 Ft
Akció: 2 699 Ft
Kezdete: 2013.10.25
A készlet erejéig!
-10%
Bethleniada Tanúság 2. könyv Elek Ottó Gold Book
A Tanúság-trilógia első könyvének a főhőse, a miles adolescens, az "ifjú katona" kalandjai és hányattatásai folytatódnak. Zsoldosként bejárja Európát, eljut az Újvilágba, majd közel tízévi távollét után hazatérve szülőföldjére szinte az első napon az események középpontjába csöppen, amikor Markó, Havasalföld hercege elfogatja, és olyan feladattal bízza meg Bethlen Gábor erdélyi fejedelem nevében, aminek teljesítéséhez Laurentius minden ravaszságára szükség lesz...... 
2 999 Ft
Akció: 2 699 Ft
Kezdete: 2015.07.29
A készlet erejéig!
-10%
Miles adolescens Tanúság 1. könyv Elek Ottó Gold Book
Elek Ottó történelmi regénytrilógiája Magyarország történetének egyik legnyomasztóbb, legzűrzavarosabb korszakában játszódik. Buda 1541-es eleste után a három részre szakadt országot, s különösen Erdélyt a török és a német hadak dúlásai nyomorítják. Belviszályok, egymásra fenekedő főurak és a reformáció terjedésével vallási ellentétek nehezítik a magyarság életét, s mint mindig, leginkább a legszegényebbekét.
A Tanúság-trilógia a fikció és a tén... 
2 999 Ft
Akció: 2 699 Ft
Kezdete: 2015.07.29
A készlet erejéig!
-10%
 Farkasok születése Vandálok 1. Pollman, Tyll J. Alexandra Kiadó
Revrik, egy vandál törzsfő fia korán megtanulja az aljas árulás és cselszövés keserű leckéjét. Menekülnie kell törzsétől, és gyermekkorát is maga mögött hagyva olyan kalandsorozat hősévé válik, amely végigkalauzolja az olvasót a IV-V. századi ismert világ szinte valamennyi színterén: a vad hunoktól a fényűző Szasszanida Birodalmon át egészen az akkori civilizáció szívének számító, romlott Rómáig.

Revrik viszontagságos útja során férfivé és erős harc... 
3 699 Ft
Akció: 3 329 Ft
Kezdete: 2013.10.25
A készlet erejéig!
-12%
 A felügyelők - A becsület jelvénye 7. Griffin W. E. B. Gold Book, 2013
Újabb izgalmas kaland W. E. B. Griffin philadelphiai rendőrségről szóló sorozatában.
Akárcsak a háborús regényei, Griffin rendőri drámasorozatának szereplői és nyers realizmus is az olvasók millióit ragadta magával. "Griffin tud valamit", írja a The Philadelphia Inquirer. "A regényt rövid, pörgő, megállíthatatlan jelenetek sora alkotja. Az ember észre sem veszi, és már nyakig benne van."

"A felügyelők"-ben Matt Payne nyomozót és munkatársait arra kényszerítik a körü... 
2 999 Ft
Akció: 2 649 Ft
Kezdete: 2013.10.18
A készlet erejéig!
-10%
 A Kaukázus kapuja - Róma harcosa - 4. könyv Harry Sidebottom Gold Book, 2013
Kr. u. 262.
Az imperiumot káoszba taszította a trónért folytatott küzdelem. Ephesust, Ázsia metropoliszát porig rombolta egy hatalmas földrengés. A város polgárai félelemben élnek, ahogy a csőcselék átveszi az uralmat, és vérgőzös őrjöngéssel áll bosszút az isteneken a csapásért, amit rájuk mértek.
Ám északról még nagyobb veszély fenyegeti a birodalmat. A barbár gót törzsek Ephesus felé hajóznak, hogy kifosszák a várost. Csak Ballista, Róma harcosa ismeri a harcmodo... 
3 499 Ft
Akció: 3 140 Ft
Kezdete: 2013.10.18
A készlet erejéig!
-10%
Ezüst sávok, arany liliomok Csikász Lajos Gold Book, 2013
Ezerháromszázegy januárjában meghalt III. András király, és halálával véget ért az Árpád-házi királyok uralma a Magyar Királyságban. Az ország életét ekkor már a tatárjárást követően megerősödött kiskirályok küzdelmei határozzák meg: az új trónkövetelőknek a Csák, Aba, Kán, Borsa, Kőszegi nemzetségek támogatását kell elnyerniük ahhoz, hogy sikerrel szállhassanak harcba a koronáért.

A déli országrészben V. István király dédunokája, az ekkor még cs... 
2 999 Ft
Akció: 2 699 Ft
Kezdete: 2013.10.18
A készlet erejéig!
-10%
 A veterán - Aquincum farkasa - Pannonia Romanum Marcellus Mihály Gold Book, 2013

A Kr. u. I. század végére a Római Birodalom meghódította és pacifikálta a mai Dunántúl területét, két provinciára, Pannonia Inferiorra és Pannonia Superiorra osztva azt. A római jelenlét azonban közel egy évszázadig pusztán katonai volt, sok helyen megmaradt a régi törzsi szervezet, és a legiók állományát is a helyi lakossággal töltötték fel.

Marcellus Mihály Pannonia Romanum című regénysorozata rendkívül alapos történelmi kutatómunkára támaszkodva, hagyományőrzőként saját élményekből is táplálkozva mutatja be a Kr. u. Pannonia provinciák történetét. A regények fordulatokban gazdag cselekménye mellett színes, plasztikus képet fest a korabeli Aquincum és Pannonia életéről, úgy a hódítókéról, mint a meghódítottakéról, a kézművesekéről és az előkelőkéről, a közkatonákéról és a hadvezérekéről, a helytartókéról és a császárokéról.

 
2 999 Ft
Akció: 2 699 Ft
Kezdete: 2013.10.18
A készlet erejéig!
-10%
 Ifjonti vér - Forradalom, 1769-1795 Simon Scarrow Gold Book, 2013
Wellington és Napóleon - Két katona, egy sors

Simon Scarrow nagyszabású és lebilincselő új regénysorozatának első kötete életre kelti az európai történelem két hősének bámulatos történetét: Arthur Wesleyét, aki arra rendeltetett, hogy Wellington hercegévé váljon, és Napóleon Bonapartéét, a korzikaiét, aki Franciaország császárává küzdötte fel magát.

Arthur Wesley vezetőnek született és nevelkedett. Miután megtagadják tőle, hogy feleségül vegye szeretett K... 
3 499 Ft
Akció: 3 149 Ft
Kezdete: 2013.10.18
A készlet erejéig!
-10%
  A grácia csábítása - A három grácia trilógia 3. Jennifer Blake I.P.C. Könyvek Kft. 2013.
Lady Marguerite Milton, a harmadik graydoni grácia éppen a Lord Halliwell-lel kötendő esküvőjére tart lovas kíséretével, amikor hirtelen felbukkan a rettenthetetlen Aranylovag, és magával ragadja a hölgyet.
Nem sokkal később a férfi felfedi magát. Kiderül, hogy nem más ő, mint az ifjú David, az egykori fegyverhordozó, aki Marguerite-nek ígérte a szívét, és megesküdött, hogy lovagjaként szűzi tiszteletben tartja őt, és mindig védelmezni fogja - és akinek a leány számtalan könyörgő ... 
3 199 Ft
Akció: 2 879 Ft
Kezdete: 2013.10.18
A készlet erejéig!
-10%
 Erdélyi menyegző Ugron Zsolna Libri Könyvkiadó, 2013
"Szerelmi bánatra szerelem kell, de nem ám olyan álmodozó, képzelődő, sóhajtozó. Oda csata kell, s győzelem. Nagy győzelem, ami gyógyír tud lenni a sértett büszkeségre."

1608 november, Kolozsvár. A város Báthory Anna esküvőjére készülődik. A fejedelem tizennégy éves húgát családjának és kötelességeinek tiszteletére nevelték. Engedelmes araként, vagy lázadó özvegyként teljesíti-e be sorsát? Hogyan boldogul a három részre szakadt ország politikai játszmái közepette egy fiatal lán... 
3 490 Ft
Akció: 3 140 Ft
Kezdete: 2013.10.29
A készlet erejéig!
-10%
 A fehér hercegnő Gregory, Philippa Libri Könyvkiadó 2013.
A kuzinok háborúja-sorozat legújabb kötete a fehér királyné lányáról, Elizabeth yorki hercegnőről szól. Amikor Tudor Henrik felemeli az angol koronát a bosworthi csatatér sarából, már tudja, hogy feleségül kell vennie az ellenséges York-ház hercegnőjét, Elizabethet, hogy ily módon egyesítsék a csaknem húsz éve folyó háború által megosztott országot. Csakhogy a menyasszony még mindig Henrik meggyilkolt ellenségébe, III. Richardba szerelmes, az anyja pedig - akárcsak fél Anglia - az eltűnt York... 
3 990 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2013.11.27
A készlet erejéig!
-10%
A király lánya Kyle, Barbara Gabo Könyvkiadó
Mária királynő apja, VIII: Henrik halálát követően hosszú és keserves várakozás után elfoglalja az angol trónt, és férjhez megy a mélyen vallásos, spanyol Fülöp herceghez.
Ez az erős házassági szövetség majd szörnyű valósággá változtatja Máriának azt a fanatikus álmát, hogy megszabadítsa Angliát a protestantizmustól. Így veszi kezdetét Véres Mária uralma...
Isabel Thornleigh - miközben saját esküvőjére készül - segít előkészíteni a terepet Stuart Mária k... 
2 990 Ft
Akció: 2 690 Ft
Kezdete: 2013.08.30
A készlet erejéig!
-10%
  Elátkozott angyal Jon Courtenay Grimwood Jaffa Kiadó, 2013
Velence, 1409.

Hó és hideg félhomály borítja be a várost, és a befagyott kanálisokon ezernyi szellem kísért az árnyak közül… Velence továbbra is sötét erők mozgatta hatalmi játszmák színtere: kegyetlen gyilkosságok, hátborzongató jóslatok, mérhetetlen gonoszság, boszorkányság, alvilági szörnyetegek, titkos alkuk, ármány és szerelem tarkítják mindennapjait.

A trilógia befejező részében a Lady Giulietta fiát ért erőszakos támadás hírére Tycho feladja új, boldo... 
2 940 Ft
Akció: 2 646 Ft
Kezdete: 2013.08.23
A készlet erejéig!
-10%
  A folyók asszonya Philippa Gregory Libri Könyvkiadó, 2013

Miután Jacquetta hozzámegy Bedford herceghez, Franciaország angol régenséhez, férje bevezeti a tudomány és az alkímia rejtelmes világába. A nagy létszámú háznépben csupán egyetlen barátja akad: a herceg pajzshordozója, Richard Woodville, aki akkor is mellette áll, amikor a férje meghal, ő pedig átváltozik gazdag ifjú özvegyasszonnyá. Jacquetta és Richard szeretők lesznek, majd titokban összeházasodnak, és visszamennek Angliába, hogy az ifjú VI. Henrik király udvarában szolgáljanak, ahol Jacquettát az új királyné hűséges barátnőjévé fogadja.
Woodville-ék hamarosan központi szerepet töltenek be a Lancaster-udvarban, bár Jacquetta érzi, hogy Anglia népe mind elégedetlenebb, és riválisaik, a Yorkok is egyre komolyabb fenyegetést jelentenek a királyi család számára. Miközben Jacquetta a királyért és a királynéért harcol, lányára, Elizabethre ragyogó jövő vár: egy váratlan fordulat nyomán az övé lesz Anglia trónja és York fehér rózsája...

 
3 990 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2013.09.30
A készlet erejéig!
-10%
 A porcelánfestő Helena Marten General Press Kiadó, 2013
A gyönyörű, tehetséges meisseni polgárlány, Friederike egyetlen vágya, hogy elismert porcelánfestő lehessen. Ám a szülei akarata ellenére férjhez adnák, ezért a lány elmenekül a városból. Férfiruhát ölt, és lóháton nekivág a hosszú útnak egy újonnan alapított porcelánmanufaktúrába. Utazásának megpróbáltatásokkal teli első napja után egy fogadóban ismeretséget köt egy grófnővel és annak titkárával, Giovannival. Friederike az első pillanattól kezdve megmagyarázhatatlanul vonzódik a jóképű, tito... 
3 900 Ft
Akció: 3 510 Ft
Kezdete: 2013.07.29
A készlet erejéig!
-10%
  A mesterkémek Kémek háborúja 7. könyv Griffin, W. E. B. Gold Book
1943 nyara. A Szövetségesek két legfontosabb tervét veszély fenyegeti - az Overlord hadműveletet, a franciaországi partraszállást és a Manhattan-projektet, a versenyfutást az atombomba elkészítéséért. A dühös Roosevelt elnök Vad Bill Donovanhez, az OSS kémfőnökéhez fordul - Donovan pedig Dick Canidyhez és az ellenséges vonalak mögött tevékenykedő csoportjaihoz. Ezt a munkát mintha kifejezetten nekik találták volna ki.
Az elkövetkező hetekben sok fronton kell a t... 
2 999 Ft
Akció: 2 699 Ft
Kezdete: 2015.07.29
A készlet erejéig!
-10%
 1956 - A magyarok harmadik útja Kiút a kommunizmus és a pénzuralom zsákutcájából Drábik János Gold Book
1956 magyar forradalma lépés volt a világ egész jövőjét érintő harmadik út irányába. Ez a korán jött forradalom akkor nem érhette el célját. Az állammonopolista diktatúrán alapuló kommunista reálszocializmus csődje nem jelenti azt, hogy a szervezett pénzhatalom diktatúráján alapuló pénzuralmi rendszer ne lenne maga is zsákutca. Mind az állammonopolista, mind a magánmonopolista uralkodó osztály azt hirdeti, hogy nincs harmadik út. 
2 499 Ft
Akció: 2 249 Ft
Kezdete: 2015.07.29
A készlet erejéig!

Webáruház készítés