Hírlevél

Vers, mondóka


Sorrend:

-10%
Szörnyszomszéd Kiss Judit Ágnes Európa Könyvkiadó

Az irgalmasvérnő-szerepversek és az önmagához is kíméletlen őszinteség verseinek virtuóza, Kiss Judit Ágnes most szabályos gyerekverskötetnek látszó könyvvel lép nemcsak az olvasók és felolvasók, de az olvasni - életkori okokból - még nem tudó hallgatóság elé is.
A formát illetően ezúttal is bravúros szabályosság azonban csak látszat: kiindulópont, ha úgy tetszik, valami szívderítő (és néha szívszorító) finom bonyolultság felé.
Milyen is például a család? A nénikém "elhajóz az ég vizén". "Anya boszorkányt játszik", de "Anya ölében tavasz lesz örökké". Apa az Erlkönig, mondja mindig, "de nem tudom, mit jelent". És: "Éljünk vígan / Mindahányan, / Míg csak el nem kapálnak." De vannak itt Csalamádé-versek is: Szörnyszomszéd és Mumus, valamint vérpelék és vérnyulak is megjelennek; ami pedig a bili fülét illeti, arról bizony - W. S. mester után szabadon - elmondható, hogy "Hajnalonként / Hüppög a bili füle, / Hüppög a bili füle, / Letörték". Végül, de nem utolsósorban, természetesen az állatversek sem maradhatnak el. Ám ezek hősei sem éppen szabályos lények. Karmocska Macska például "szörnyen veszélyes", a nyúl sikít és harap, mivelhogy szintén "rettentő állat", a krokodil pedig "Leggyakrabban verset ír, de / Néha-néha prózát" - hogy a kék őzekről és a szeráfokról már szó se essék.

A kötetet Esztojka Mónika rajzai illusztrálják.
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789634051602
ISBN : 9634051602
Megjelenés : 2015.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 68
Méret [mm] : 123 x 182 x 5
Tömeg [g] : 80

 
1 990 Ft
Akció: 1 790 Ft
Kezdete: 2015.06.23
A készlet erejéig!
-10%
Mondókáskönyv 5. Füzesi Zsuzsa Urbis Könyvkiadó
"E kötet olyan mondókákat tartalmaz, melyeket Erdélyben élő vagy onnan származó barátaim jegyeztek fel. Ezekből válogattam. Szerepel a könyvben néhány csángó mondóka is: Régies nyelvezete miatt egyik-másik talán kissé nehezen érthető, színes, érdekes kifejezései miatt mégis érdemes gyermekeinknek megtanítanunk. Természetesen ez a könyv nem tudományos, szakszerű néprajzi összeállítás. Ezeket a mondogatókat, csúfolókat, altatókat és változataikat határon innen és túl ma is használják, ismerik; ... 
2 490 Ft
Akció: 2 241 Ft
Kezdete: 2015.07.16
A készlet erejéig!
-10%
 Mondókáskönyv 3. Mondogatók, kiszámolók, játékok Füzesi Zsuzsa Urbis Könyvkiadó
"Kisgyermekek számára az irodalomhoz, a költészethez vezető út egyik legelső állomása a mondóka. Szívesen tanulják otthon, az óvodában, így gyarapszik szókincsük, fejlődik ritmusérzékük. A magyar mondókakincs szinte kimeríthetetlen. Az első két Mondókáskönyv után szeretettel nyújtjuk át a harmadikat. Köszönöm mindenkinek, aki újabb és újabb mondókákat küldött, és remélem, hogy a gyerekekek egyre több kedves, tréfás, zengő-bongó versikével lesznek gazdagabbak."... 
2 490 Ft
Akció: 2 241 Ft
Kezdete: 2015.07.16
A készlet erejéig!
-10%
 Mondókáskönyv 2. Mondogatók, kiszámolók, játékok Füzesi Zsuzsa Urbis Könyvkiadó
"Köszönetet mondok mindazoknak, akik az első Mondókáskönyv megjelenése után sok-sok - számomra eddig ismeretlen - mondókát küldtek, biztatva újabb kötetek összeállítására. Az ő gyűjtésük eredményeképpen születhetett meg ez az újabb kötet, s még további három is. Örömmel ajánlom a gyerekeknek ezt a második Mondókáskönyvet." 
2 490 Ft
Akció: 2 241 Ft
Kezdete: 2015.07.16
A készlet erejéig!
-10%
 Mondókáskönyv 1. Mondogatók, kiszámolók, játékok Füzesi Zsuzsa Urbis Könyvkiadó
"Gyermekkorom távolából bukkannak elő ezek a mondókák, szüleim emlékezete is felszínre hozott néhányat, sokat pedig kis barátaimtól tanultam. Ezeket gyűjtöttem össze, színes képeket gondoltam ki köréjük. Szeretettel nyújtom át nektek, gyerekek. Lapozgassátok, nézegessétek! Kívánom, hogy kedvetek teljék benne, akkor is, ha már ismerős szavakra leltek és akkor is, ha csupán most ismerkedtek ezekkel a mondókákkal." 
2 490 Ft
Akció: 2 241 Ft
Kezdete: 2015.07.16
A készlet erejéig!
 Akinek a lába hatos Korszerű mondókák kisbabáknak Varró Dániel Manó Könyvek Kiadó
Varró Dániel, korunk sztárköltője írt már verset felnőtteknek, kamaszoknak, kisgyerekeknek - ám kisgyerekes szülőknek még soha. Saját tapasztalatait sűríti ezekbe a vicces kis mondókákba, hiszen Misi fia alig múlt egy éves. A versek közt van altató (többféle is, az egyik arra az esetre, amikor az apuka már nagyon ideges), öltözető, büfiztető, pelenkázó és fürdető. Minden szülő felszabadultan kacagva fogja olvasni ezt a szépen illusztrált könyvet, mert "Varró Dani" mindennapi örömeiket énekli ... 
1 990 Ft
Akció: 11 790 Ft
Kezdete: 2015.07.16
A készlet erejéig!
-10%
  Akinek a foga kijött Még korszerűbb mondókák kevésbé kis babáknak Varró Dániel Manó Könyvek Kiadó
Az "Akinek a lába hatos" (Szép Magyar Könyv-díj, 2010) páratlan sikere után itt a folytatás: tréfás mondókák azoknak a szülőknek, akiknek már nem kisbabája, hanem kúszó-mászó, gügyörésző csemetéje van.

Varró Misi egyre nő, fogai már előbújtak, nem is rest használni őket, mondjuk, fémpénzt rág velük, és mellé egy kis finom homokot. Misi már megtanult járni, kisebb-nagyobb döccenőkkel, sőt pakolni is tud: nehéz feladat ám mindent gondosan kirámolni a szekrényből, s azt gy... 
1 990 Ft
Akció: 1 790 Ft
Kezdete: 2015.07.16
A készlet erejéig!
-10%
 Zengő ABC Móra Ferenc verses ábécéje Móra Ferenc Móra Könyvkiadó
Móra Ferenc verses ábécéjét játékos olvasási gyakorlatokkal Justné Kéry Hedvig egészítette ki. A gyerekeknek szóló kötetet K. Lukáts Kató rajzai díszítik. 
1 790 Ft
Akció: 1 611 Ft
Kezdete: 2015.07.16
A készlet erejéig!
-10%
 Mesebolt Gazdag Erzsi Móra Könyvkiadó
Újra megnyílt a Mesebolt! Gyere be és válogass! Megtalálod a kedvenceidet, A kis kakas rézgarasát, a Vidám vásárt, a Csigabiga nénét és a többit, amit Gazdag Erzsi az óvodásoknak írt.
K. Lukáts Kató rajzain pedig megelevenedik az erdő, a lagzi, a tündérek hada, sőt még a hóember is.
 
1 990 Ft
Akció: 1 790 Ft
Kezdete: 2015.07.16
A készlet erejéig!
-10%
Bóbita Weöres Sándor Móra Könyvkiadó
A magyar gyermeklíra művészi rangra emelésében nagy része van Weöres Sándor költészetének. Ez a költészet az egészen apró miniatűrökben is képes megfogni és megidézni a teljes világot. És képes mindezt a gyermekekkel is megéreztetni, megláttatni. Ezért van kivételes fontossága a kicsik nevelésében ezeknek a verseknek, melyeket Hincz Gyula elragadóan szép, a lírával összeforrott színes rajzai illusztrálnak. 
1 990 Ft
Akció: 1 791 Ft
Kezdete: 2015.07.16
A készlet erejéig!
-10%
  Cini-cini muzsika Óvodások verseskönyve Móra Könyvkiadó
A gyerekek különösen fogékonyak a költészetre. A bölcsődalok, ringatók jelentik az első találkozást a verssel, és ez az élmény sokáig kíséri őket. Tőlünk, felnőttektől függ, hogy mivel gyarapítjuk ismereteiket, milyen eszközökkel hatunk érzékeny belső világukra. Évtizedek óta népszerű antológiánkban azokat a verseket gyűjtöttük össze, amelyek az óvodai nevelés alapját képezik, és korszerű versízlésre vezetik a legkisebbeket. Ebben a közel négyszáz versben a szülők és az óvónők megtalálják a m... 
2 490 Ft
Akció: 2 241 Ft
Kezdete: 2015.07.16
A készlet erejéig!

Webáruház készítés