Hírlevél

Pszichológia


Sorrend:

Szuperérzékenyek gyakorlati kézikönyve
Elaine N. Aron
Kulcslyuk Kiadó, 2021 
3 490 Ft
Történetek a reményről - Inspiráció a mindennapokra
Heather Morris
Animus Kiadó, 2021 
3 690 Ft
-10%
 Drága barátaim, kedves majmok - Emberi és állati egypercesek
Csányi Vilmos
Open Books, 2021 
3 999 Ft
Akció: 3 599 Ft
Kezdete: 2021.07.17
A készlet erejéig!
-10%
 Férfi és női kapcsolatok - A nemek közti harmónia megteremtéséről
John Gray
Édesvíz Kiadó, 2018  
3 290 Ft
Akció: 2 960 Ft
Kezdete: 2020.07.20
A készlet erejéig!
-10%
  Nan Silver A jól működő házasság 7 alapelve Gyakorlati útmutató az USA első számú párkapcsolati szakértőjétől

Kiadó: Kulcslyuk Kiadó

Kiadás éve: 2016

Oldalszám: 352

ISBN: 9786155281419
 
3 360 Ft
Akció: 3 024 Ft
Kezdete: 2018.06.14
A készlet erejéig!
Figyelj, ahogy ő - És üzenj te is a világnak
Lazarus Jeff
Atlantic Press Kiadó, 2016

264 oldal
Kötés: KEMÉNYTÁBLA, VÉDŐBORÍTÓ
ISBN: 9786155332944
Várható megjelenés:
2016.11.30 
3 790 Ft
-10%
 Mesék az élet csodáiról Boldizsár Ildikó Magvető Könyvkiadó
Boldizsár Ildikó mesekutató ebben a kötetben olyan meséket gyűjtött egybe, amelyek valóban csodálatosak, de nem a bennük szereplő varázslók vagy tündérek miatt. Az emberi életnek olyasféle csodáiról szólnak, mint hogy élnek közöttünk bátor és bölcs emberek, és hogy nemegyszer megtapasztalhatjuk a szeretet és a szerelem mindenekfölötti erejét. Külső és belső világunk felfedezésére hívja olvasóit, s arra biztat mindenkit, kicsiket és nagyokat, hogy ne csak szórakoztató olvasmányként szeressék é... 
3 490 Ft
Akció: 3 140 Ft
Kezdete: 2016.11.29
A készlet erejéig!
-12%
 A könnyek útja Bucay, Jorge Európa Könyvkiadó Camino

"A veszteségek életünk részei, egyetemes, elkerülhetetlen állandók. És szükségesek is, mert általuk fejlődünk. Voltaképpen a veszteségek és a velük kapcsolatos magatartásunk által vagyunk azok, akik vagyunk" - írja Jorge Bucay.
Egy szeretett személy elvesztése, egy kapcsolat felbomlása, valamely értékesnek tartott dolog végleges eltűnése során megszomorodhatunk, elmagányosodhatunk vagy kétségbeeshetünk. Gyászolunk. Az emberi lét egyik legbonyolultabb és legkényesebb helyzetét Bucay a tőle megszokott világos stílusban, sok történettel és példával fűszerezve taglalja. Gondolkodásra biztat a veszteség feldolgozásának szakaszairól, a valósággal való szembenézés szükségességéről, a pozitív attitűd fontosságáról és arról, hogyan találhatjuk meg a gyásznak az életünket gazdagító oldalát. Így lehet a veszteség és a fájdalom a világ megértésének, felnőtté válásunknak és lelki fejlődésünknek nélkülözhetetlen része.

Jorge Bucay argentin pszichológus könyveiből emberek százezrei merítenek erőt és bölcsességet életproblémáik megoldásához. Az ötrészes Camino-sorozat az önismeret útján kíséri végig az olvasót. Eddig megjelent kötetei: Az autodependencia útja és A találkozás útja.

 
2 990 Ft
Akció: 2 640 Ft
Kezdete: 2014.06.04
A készlet erejéig!
-10%
 Álmok, szimbólumok, terápiák Bagdy Emőke Kulcslyuk Kiadó
"Ez a könyv a számomra legkedvesebb írásaimból született. Már a megírásuk során is éreztem azt az örömöt, hogy bennük megmutathatom, miképpen gondolkodom a lelki folyamatokról, álomról, szimbólumokról és a pszichoterápiás munka rejtelmes világáról. Azt is láttathatom, hogyan dolgozom a lelki erőtérben, amikor nem a szokványos közlési utakon járunk, hanem az ősibb álomnyelven, a képek sokjelentésű tartományában, a szimbólumterápiás lelki ösvényeken.... 
3 360 Ft
Akció: 3 020 Ft
Kezdete: 2013.12.06
A készlet erejéig!
-11%
 A lélek dolgai A Nyitott Akadémia válogatott előadásai önfejlesztésről, kapcsolatokról és konfliktuskezelésről Kulcslyuk Kiadó
"Vajon mi minden rejlik bennünk, amiről nem is tudunk? Miként találhatunk rá belső erőforrásainkra életünk nehéz helyzeteiben? Hogyan hozhatunk ki magunkból többet, léphetjük át korlátainkat, és juthatunk el a legjobb lehetőségeinkig? Miképp képviselhetjük önmagunkat, saját értékeinket és érdekeinket úgy, hogy ezzel ne tegyük tönkre a kapcsolatainkat, és tiszteletben tartsuk a másik ember értékeit és érdekeit is? Hogyan szolgálhatjuk jól egymás életét? Ebben a kötetben (mely a korábban megjel... 
3 490 Ft
Akció: 3 100 Ft
Kezdete: 2013.11.12
A készlet erejéig!
-7%
A kiút Csernus Imre, dr. Jaffa Kiadó 2013.
Orvosként régóta stigmatizált emberekkel dolgozom, olyanokkal, akik a saját poklukban fortyognak, és nem látják a kiutat. Vajon mit jelent a pokol? Mit jelent talpra állni, és felnőttként élni? Nekem meggyőződésem, hogy amibe egy ember juttatta önmagát, abból ki is mászhat. De hogyan? Mi az út? Ezekről a folyamatokról, az első lépésekről szól ez a könyv, különös tekintettel a mai huszonéves fiatalokra, akiket divatos szóval Y generációnak is neveznek. Jó ideje érdekel már, hogy milyenek ők, m... 
3 990 Ft
Akció: 3 691 Ft
Kezdete: 2013.11.05
A készlet erejéig!
-10%
 Ennél zöldebb nem lesz! Útmutató azoknak a nőknek, akiknek elegük van a toporgásból Farkas Lívia Bookline Könyvek
Farkas Lívia, a legsikeresebb független női blogger, az Urban:Eve blog gazdája. 2008 óta nők tízezreit látta el tippekkel, tanácsokkal: hol segítő posztjaival, hol személyes levelekben. A blogról jól ismert életszeretetével és az évek alatt összegyűjtött tapasztalatával írta meg ezt a könyvet, amelyben megpróbálja átadni azt a hétköznapi filozófiát, amely sikeressé és boldoggá tette.

A kézikönyvként használható kötet több tucat praktikus gyakorlattal segít:... 
3 990 Ft
Akció: 3 591 Ft
Kezdete: 2013.07.10
A készlet erejéig!
-10%
  Babapszichológia Lélek, viselkedés, fejlődés kétéves korig Vida Ágnes Kulcslyuk Kiadó

"-Miért alussza át az egyik csecsemő az éjszakát, és miért riasztja anyját óránként a másik?
-Miért játszik el magában akár félóráig is az egyik baba, és miért sír azonnal a másik, ha leteszik?
-Miért mar az arcodba és húzza meg a hajadat a kilenc hónapos, és miért bántja a többi kisgyereket a játszótéren a másfél éves, holott otthon sosem látott ilyet?

Ez a könyv lélektani szempontból mutatja be, hogyan is "működik" a baba, mit érez, miként formálódik a személyisége, milyen veleszületett tulajdonságai vannak, és mi az, amit szülőként mi alakíthatunk.
Miért fontos az, hogy anyaként vagy apaként megértsd a csecsemőkort? Például azért, mert így sokkal könnyebb lesz a helyzeted: tudod, miért viselkedik a gyermeked éppen úgy, ahogy; nem aggódsz azon, vajon "normális-e", amit csinál; megérted, hogyan fejlődik - és innen már csak egy lépésre vagy egy-egy konkrét nevelési helyzet megoldásától.
Nem kész, konzerv megoldásokat szeretnék átadni neked, mert azokkal már most is tele a padlás. "Hagyja sírni, anyuka" - mondja a védőnő. "Adj neki cumit, nekünk az segített" - mondja a szomszéd kismama. "Szoptasd meg, amikor csak sír" - ajánlja a szoptatáscentrikus internetes portál. De melyik a jó módszer? Sokan a megérzéseikre hagyatkoznak, mások vakon bíznak az orvos, a védőnő tanácsaiban, megint mások csak gyűjtik az információkat, és végül elbizonytalanodnak, mit is kéne tenniük.
Én abban hiszek, hogy nincsenek egyedül üdvözítő módszerek - minden gyerek más, ezért ami az egyiküknél hatásos, az a másiknál hatástalan. És bizony mi szülők is mások vagyunk, a nevelési módszernek tehát nemcsak a gyerek, de a szülő személyiségéhez is illenie kell.
Ez a könyv arról szól, hogyan találd meg az egyensúlyt a gyermek egyénisége, a saját személyiséged és a sokféle módszer között.
Az interneten évente több ezer anyuka kérdéseire válaszolva gyűjtöttem össze azokat a tapasztalatokat, és formáltam azokat a technikákat, amelyeket e könyvben bemutatok." (a Szerző)

Vida Ágnes: Babapszichológus, a havi 250 000 olvasóval büszkélkedő Kismamablog és Gazdagmami szerzője. A Kismamablog 2011-ben, a HVG Golden Blog szavazásán elnyerte a legjobb szakértői blog címet.

 
3 490 Ft
Akció: 3 140 Ft
Kezdete: 2015.06.25
A készlet erejéig!
-10%
 Érzelmi biztonság Mit kell(ene) tudnunk a gyerekekről és magunkról? Vekerdy Tamás Kulcslyuk Kiadó
Vajon mire van szükség ahhoz, hogy gyerekeink érvényesüljenek, beváljanak az életben? Valóban annyi mindenre, és olyan eszeveszett tempóban, mint azt a világ ma sugallja?
Vekerdy Tamás szerint a válasz: nem. Nem az lesz sike­res felnőtt, aki kisgyerekkorában már fel­nőtt módon hajtott és teljesített, hanem az, aki teljes értékű kisgyerekéletet élhetett.
Szülőként az érzelmi biztonság megadása a legjobb lehetőségünk arra, hogy megvédjük gyerekeinket a normálisnál nagyo... 
3 360 Ft
Akció: 3 020 Ft
Kezdete: 2015.06.18
A készlet erejéig!
-10%
 Párbajok nélkül Okok helyett megoldások Szendi Gábor Jaffa Kiadó
Szenti Gábor új kötetében az egyéni és a párkapcsolati problémákat elemzi. Részletesen szól az akarat szerepének túlértékeléséről, gondolkodásunk paradoxonairól, a szokások kialakulásáról és elhagyásának módjairól, valamint mindennek fényében a kapcsolati konfliktusokról és lehetséges, "másodfokú" megoldásaikról. Szendi az evolúciós gondolkodás mellett ezúttal a modern viselkedésterápiás szemléletet hívja segítségül, és állítja: cselekedeteinket folyamatosan általunk nem ismert és nem is megi... 
3 490 Ft
Akció: 3 140 Ft
Kezdete: 2015.06.18
A készlet erejéig!
-10%
 Veszteségből nyereség, vereségből győzelem A lelki megküzdés útjai Almási Kitti; Bagdy Emőke; Böjte Csaba; Szendi Gábor Kulcslyuk Kiadó Nyitott Akadémia
Nincs olyan ember, aki élete során legalább egyszer - de inkább többször - ne kerülne lelkileg a padlóra. Valamennyiünket érnek veszteségek, vereségek, kudarcok, ám mivel ezekben többnyire csak a szenvedést látjuk, az értelmet nem, pánikszerűen menekülünk előlük.
"Nincs idő a fájdalomra!" - halljuk a tévéreklámban is, a fájdalom azonban igenis időt és teret követel magának az életünkben. Van, amikor képtelenség kivédeni - az egyetlen lehetőségünk, hogy megküzdjünk vele, ... 
1 990 Ft
Akció: 1 790 Ft
Kezdete: 2015.06.18
A készlet erejéig!
-10%
 A függőségtől az intimitásig Vágy, élmény, kapcsolat Pál Ferenc Kulcslyuk Kiadó
Mitől válik egy találkozás meghitté, és egy kapcsolat bensőségessé? Miben különbözik egy meghitt kapcsolat a társfüggőségtől? Tényleg igaz, hogy az intimitásból valakinek több kell, másnak kevesebb is elég belőle? Hogyan lehetséges az, hogy egyszerre vágyhatunk utána, és félhetünk is tőle? A meghittség egy varázslat, amivel néha megajándékoz az élet, vagy tehetünk is azért, hogy az intimitás magával ragadó élményeiben gazdag, tartós, bensőséges kapcsolatunk legyen? Minderre, és még sok más fo... 
3 150 Ft
Akció: 2 835 Ft
Kezdete: 2015.06.18
A készlet erejéig!
-10%
 A szorongástól az önbecsülésig Pál Ferenc Kulcslyuk Kiadó
A szorongásaink, aggodalmaink, nehézségeink és gyöngeségeink rettenetesen megkeseríthetik az életünket. Hiába szeretnénk fejlődni, növekedni, a sebeink, a zavaraink akadályoznak minket és kapcsolatainkat, de a munkánkat is. Amikor akadozik az élet bennünk és körülöttünk, amikor azt gondoljuk magunkról, hogy velünk valami nincs rendben, éppen akkor van igazán szükségünk az önbecsülésre.

Az önbecsülés az emberi élet egyik alapértéke. Általa vagyunk jóban önmagunk... 
3 360 Ft
Akció: 3 020 Ft
Kezdete: 2015.06.18
A készlet erejéig!
-10%
 Jobb agyféltekés rajzolás A kreativitás és a művészi magabiztosság fejlesztésének új útja Edwards, Betty Bioenergetic Kiadó
E -tizenhárom nyelvre lefordított- könyv a maga 2,5 millió eladott példányával a világ legszélesebb körben alkalmazott rajztankönyve.
Nem pusztán rajztechnikákat, hanem, egy új látásmódot tanít, melynek áldásos hatását életünk más területein is tapasztalhatjuk. Segít abban, hogy elszakadjunk korábbi megrögzött sémáinktól, és új megoldások felé tekintsünk. A könyvben szereplő gyakorlatok összetett hatása azt a célt szolgálja, hogy növelje az önbizalmat a döntéshozatalok és a probléma... 
3 500 Ft
Akció: 3 150 Ft
Kezdete: 2023.02.06
A készlet erejéig!
-9%
 A szeretet bölcsője A házasság mérföldkövei Böjte Csaba Helikon Kiadó
"Emberi léted kibontakozásának fontos ideje, amikor megtapasztalod a tiszta, őszinte szerelmet. A mesében olyan egyszerű minden: "Megházasodtak és boldogan éltek, míg meg nem haltak!" A valóságban azt tapasztaljuk: sok kísértés kezdi ki a hűséget, az őszinte egymásra figyelést, a házastársi szerelmet. Az oltár előtt a keresztre tett eskü könnyen elkopik a mindennapi terhelés alatt. Ha azt látom, hogy valaki a sípályán hatalmasat esik, akkor nem arra gondolok, hogy a síelés ostoba sport, hanem... 
3 990 Ft
Akció: 3 650 Ft
Kezdete: 2022.10.14
A készlet erejéig!

Webáruház készítés