Hírlevél

Szépirodalom

Fő kategória >Regények >Szépirodalom

Sorrend:

-10%
Vallomás a csodáról - Csinszka naplója
Csinszka
Szépmíves Könyvek, 2017  
3 490 Ft
Akció: 3 141 Ft
Kezdete: 2018.06.14
A készlet erejéig!
-5%
Világló részletek I-II.
Nádas Péter
Jelenkor Kiadó, 2017  
7 990 Ft
Akció: 7 590 Ft
Kezdete: 2018.06.14
A készlet erejéig!
-10%
ORSZÁG, VÁROS, FIÚ, LÁNY
szerző: HÁY JÁNOS
kiadó: EURÓPA KÖNYVKIADÓ
kiadás éve: 2016
súlya: 324 gramm
Dimenzió: 130 mm * 190 mm * 25 mm
Terjedelme: 308 oldal
ISBN: 9789634053811 
3 490 Ft
Akció: 3 140 Ft
Kezdete: 2016.11.28
A készlet erejéig!
-10%
Szarvas a ködben Egressy Zoltán Európa Könyvkiadó

"Néha teljesen szép az egész, még mindig álmodom róla. Kislány vagyok, várom haza, késik, de fenn maradhatok, anyám megengedi. Érkezik végre, jókedvű, nem köszön, csak beszalad, felkap, folyamatosan Pannázik. Kacag, dobál a levegőbe. Repülj, Panna, hopp! A jegygyűrűje hűvösen csillan meg a lámpafényben, vonzza a tekintetemet, mint egy kis szarkáét, megfogom az ujjaimmal, tekergetem. Lehet forgatni, nagy rá. Ezzel sokáig elvagyok. Percekig. Egy másik visszatérő kép, ahogy a mázgás ablakon nézünk ki. Esik a hó. Ketten vagyunk, a szobában senki más rajtunk kívül, a karjában tart. Bentről, a melegből figyeljük a hideget. Nagy, fekete madarak repülnek. Nemrég jöhetett haza, piros, fagyos még az arca. Lehelem, melegedjen fel minél előbb, ne fázzon szegény. Jólesik neki, megpuszil. Kifelé mutat, magyaráz valamit."

Egressy Zoltán 1967-ben született Budapesten. József Attila- és Szép Ernő-díjas író.

Mátyás Anna harmincnégy éves budapesti anyakönyvvezető egy átlagosnak tűnő esküvői ceremóniát követően a násznép egyik tagjának invitálására az ünneplőkkel tart. Ahogy múlnak az órák, egyre félelmetesebbnek érzi a társaság viselkedését, és lassan az életveszély érzése keríti hatalmába. Vajon a képzelete játszik vele, vagy valóban gyilkosok közé került?
A főhősnő belső monológja segítségével bekerülünk gondolatainak birodalmába, felidéződnek gyermekkorának traumái, az apjához fűződő ambivalens viszony, az elvesztett nagy szerelem napjai, a magány kínjai, a kapcsolatteremtés problémái. Az esküvői vacsoráról menekültében egy ködös erdőbe kerül, ott várja rettegve a hajnalt. A történet végkifejlete aztán meghökkentő fordulatot vesz. Pontosan megrajzolt, felejthetetlen alakok bukkannak fel a szívszorító történetben, köztük a főhősnőnél bátrabb, szabadabb, lazább világot képviselő és Annát önmagával szembesítő rejtélyes Jócsajeszter.
Egressy Zoltán néhány óra alatt játszódó legújabb regényében a női lélek aprólékos ismeretéről tesz tanúbizonyságot, műve egyszerre finom humorú, borzongató és megrendítő.

Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789634053774
ISBN : 9634053774
Megjelenés : 2016.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 280
Méret [mm] : 124 x 183 x 0
Tömeg [g] : 300

 
3 290 Ft
Akció: 2 960 Ft
Kezdete: 2016.04.20
A készlet erejéig!
-10%
   Jelmezbál - Egy családregény mozaikjai Grecsó Krisztián Magvető Könyvkiadó
Két lányt holtan találnak a faluban valamikor az 1960-as években. A harmadik még él, amikor rábukkannak, de mire odaér az orvos, a sebesült lány eltűnik. Szerelme, a fiatal rendőr évtizedek múlva, Budapesten, egy különös találkozás után jön rá az igazságra. E talányos bűnügyi történetből bomlanak ki egy családregény mozaikjai.
A Jelmezbál napjainkig nyúló történetének szereplői unokák, nagymamák, asszonyok - nők. Élik az életüket, keresik egymást, önmagukat vagy ... 
3 490 Ft
Akció: 3 140 Ft
Kezdete: 2016.04.08
A készlet erejéig!
-10%
Bűnös-e Claudia? Keyes, Daniel Alexandra Kiadó
1978 februárjában, egy jeges téli estén hármas gyilkosság történt az ohioi Columbusban. Az elkövetőnek egy hónapig nem sikerült a nyomára bukkanni, mígnem egy gyönyörű fiatal nő, Claudia Yasko azzal fordult a rendőrökhöz, hogy információi vannak az ügyről. Pár nappal később, a kihallgatása során beismerő vallomást tett.
Claudiát gyilkosság vádjával letartóztatták. Ha elítélik, halálbüntetés várt volna rá. De az ellene emelt vád összeomlott, miután a gyilkosságso... 
3 499 Ft
Akció: 3 149 Ft
Kezdete: 2016.04.08
A készlet erejéig!
-10%
 A dán lány David Ebershoff I.P.C. Könyvek Kft., 2012
MIT TENNÉL, HA VALAKI, AKIT SZERETSZ, MINDEN ÉRTELEMBEN MEG AKARNA VÁLTOZNI?

A megtörtént eseményeket feldolgozó történet egy egyszerű kéréssel indul: a feleség apró szívességet kér a férjétől.
Egy hűvös koppenhágai délutánon a művészházaspár, ki-ki a maga festőállványánál, a műteremlakásukban dolgozik. Az asszony modellje váratlanul lemondja a találkozót, és ő aggódik, hogy így nem tudja időben befejezni a portrét. Megkérdezi a férjét, nem venné-e fel a modell cipőjét és ha... 
3 499 Ft
Akció: 3 140 Ft
Kezdete: 2016.03.10
A készlet erejéig!
-10%
A könyvtolvaj Zusak, Markus Európa Könyvkiadó
1939, a náci Németország… A Halálnak sohasem volt még ennyi dolga, de ő már tudja, hogy ez még csak a kezdet. Mert a Halál bölcs és kíváncsi, szeretne mindent tudni az emberekről. Együtt is érez velük, ha csak ideje engedi. Ő meséli el ezt a történetet, amely egy német kislányról, Lieselről, a családjáról és a barátairól szól. Meg fanatikus németekről. És egy zsidó fiúról, akit a háború alatt egy pincében rejtegetnek. Liesel imád olvasni, és ha csak teheti, könyveket lop. De a legkedvesebb kö... 
3 990 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2014.02.03
A készlet erejéig!
-10%
A Szoba Donoghue, Emma Alexandra Kiadó
Az ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Jack képzeletét számtalan csoda foglalkoztatja - a tojáshéjakból épített kígyó az Ágy alatt, a Tévében látott képzeletbeli világ, a kuckó a Szekrényben, a ruhák között, ahová Anya esténként lefekteti, hátha jön Patás...
A Szoba Jack számára az otthont jelenti, de Anya számára börtön, ahol tizenkilencéves kora óta - hét esztendeje - raboskodik.... 
3 699 Ft
Akció: 3 329 Ft
Kezdete: 2016.01.25
A készlet erejéig!
-10%
Hallatlan vakáció Weisz Fanni Studium Plusz Kiadó
A huszonéves budapesti lánynak - akinek egyetlen vágya, hogy író legyen - a sokadik próbálkozás után sem sikerül elnyernie a megpályázott irodalmi ösztöndíjat. A szüleitől furcsa vigaszdíjat kap: részt vehet egy alapítvány által, a saját területükön kimagasló eredményt nyújtó fiatalok számára szervezett utazáson. Irány Jamaica!
Orsolya félve indul útnak, nem érti, mi keresnivalója van a sok sikeres fiatal között: nem is akar menni, de a nővére elmagyarázza nek... 
3 499 Ft
Akció: 3 149 Ft
Kezdete: 2016.01.15
A készlet erejéig!
-10%
Búzavirág Fábián Janka Libri Könyvkiadó
Ha valakit az életednél is jobban szeretsz, akkor kiszolgáltatod magadat a legnagyobb fájdalomnak.
Emíliát már kislányként elbűvöli a színpad varázsa, és az akkoriban még újdonságnak számító mozgókép.
Udvarlójával, Vincével még egy amatőr filmet is forgatnak a lány főszereplésével, amellyel kapcsolatban nagyratörő terveik vannak. Ám a Nagy Háború kitörésekor a fiút elviszik katonának, Mimi pedig ápolónőként utazik ki a frontra, hogy megkeresse szerelmét...... 
3 990 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2016.01.15
A készlet erejéig!
-10%
Szecsuáni csípős Ge, Yan Európa Könyvkiadó

A család híre és túlélése azon múlik, viszik-e, veszik-e a csilipaprikával ízesített lóbabpürét. Márpedig a pürét veszik és viszik, hiszen Szecsuánban vagyunk, ahol a bors mellett ez a másik alapvető hozzávaló, amely minden ételbe kell. Nem is a pürével adódik bonyodalom, hanem amiatt, hogy a családban senki nem mondja ki, amit szeretne. Mindenki szerepet játszik, mindenki meg akar felelni, legalábbis szavakban, a többiek elvárásainak.

Most pedig ráadásul ki akarnak tenni magukért, hiszen nyolcvanéves a "nagyi", aki anyacsászárnéként erős kézzel, már-már kíméletlenül mozgatja a szálakat, és irányítja a szereplők életét. Meg kell szervezni a születésnapi ünneplést, és eközben - ha csak képletes értelemben is - kiborul a rotyogó kondér, és minden családtag szennyese közszemlére kerül.

A Szecsuáni csípős lapjain Pingle, a képzeletbeli kisváros valós színekben, egzotikus kavalkádja teljességében elevenedik meg - ugyanakkor tele van olyan figurákkal, akik akár a szomszédunkban is élhetnének, akik akár mi magunk is lehetnénk. Éppolyan pletykásak, falánkak és kapzsik, és ugyanúgy rejtegetik jellembeli fogyatékosságaikat, mint mi. Ez garantálja, hogy a fiatal szerző csípős, groteszk műve bármely ország bármely olvasóját szíven találhatja.

Yan Ge 1984-ben született Kína Szecsuán tartományában. A Szecsuáni csípős a harmadik regénye, 2013-ban hazájában elnyerte vele "A Legígéretesebb Új Tehetség" díjat. A világ most kezdi el felfedezni, egyszerre számos országban készül a regény fordítása.

Fordította: Zombory Klára


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789634052302
ISBN : 9634052302
Megjelenés : 2015.
Kötésmód : cérnafűzött kartonált
Oldalszám : 304
Méret [mm] : 142 x 197 x 0
Tömeg [g] : 340

 
2 990 Ft
Akció: 2 690 Ft
Kezdete: 2016.01.15
A készlet erejéig!
-10%
  Elhordott múltjaink Alekszijevics, Szvetlana Európa Könyvkiadó

Milyen embert hozott létre a "szocialista" társadalom? Milyen, akár pozitív, akár negatív ösztönöket épített belénk a szabadság elementáris hiánya évtizedeken keresztül? Meg tudtunk, meg akartunk-e változni a bukása óta, vagy továbbra is makacsul magunkban hordozzuk az akkor kialakult reflexeinket? És milyen emberi tragédiák rejtőznek az egyszerű szókapcsolat, "a kommunizmus bukása" mögött?
Szvetlana Alekszijevics efféle kérdésekre keres választ könyvében, de nem száraz fejtegetésekben, hanem számtalan emberi sorson keresztül. Évtizedek óta gyűjti ezeket a történeteket, a közelmúlt fáradhatatlan krónikásaként, és az emberek megnyílnak neki, mert látják, hogy igazi empátiával találkoznak. Ez a könyve immár az ötödik darabja "Az utópia hangjai" című ciklusának: ezekben a "polifonikus regény-vallomásokban" emberek százai mesélnek arról, mit tett velük a kegyetlen huszadik századi történelem, vagy épp az azóta eltelt két és fél évtized.

A világhírű belarusz írónő könyvei harmincöt nyelven jelentek már meg (kettő magyarul is: A háború nem asszonyi dolog; Fiúk cinkkoporsóban), számtalan díjat kapott. Könyvei alapján világszerte számos film, színdarab és rádiójáték készült.

Fordította: Iván Ildikó

SZVETLANA ALEKSZIJEVICS IRODALMI DÍJAI:
2015. Irodalmi Nobel-díj
2013. A Német Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének békedíja, Frankfurt, Németország
2011. Angelus közép-európai irodalmi díj, Wrocław, Lengyelország
2010. Ryszard Kapuscinski-díj, Varsó, Lengyelország
2007. A Nemzetközi Pen Klub Szólásszabadság díja, Hága, Hollandia
2006. Az Amerikai Irodalomkritikusok Egyesületének (NBCC) díja, New York, USA
2002. Sandro Onofri-díj, Róma, Olaszország
2001. Erich Maria Remarque Békedíj, Osnabrück, Németország
2000. Az év legjobb rádiójátékának díja, Berlin, Németország
1999. A Francia Nemzetközi Rádió A Világ Tanúja díja, Párizs, Franciaország
1999. Az Alfred Toepfer Alapítvány Herder-díja, Németország (átadás Bécsben)
1998. A legjobb politikai témájú könyv díja, Bréma, Németország
1998. Európai Együttműködésért díj, Lipcse, Németország
1998. A Glasznoszty Alapítvány díja "Az év legőszintébb emberének", Moszkva, Oroszország
1997. Triumf-díj, Moszkva, Oroszország
1996. Andrej Szinyavszkij-díj "A tisztességért és méltóságért az irodalomban", Moszkva, Oroszország
1996. A Svéd Pen Klub Kurt Tucholsky-díja, Stockholm, Svédország 1986. A Lenini Komszomol díja, Moszkva, Szovjetunió 1985. Konsztantyin Fegyin irodalmi díj, Moszkva, Szovjetunió 1985. Nyikolaj Osztrovszkij irodalmi díj, Moszkva, Szovjetunió

Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789634052180
ISBN : 9634052180
Megjelenés : 2015.
Kötésmód : ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám : 600
Méret [mm] : 150 x 203 x 49
Tömeg [g] : 720

 
3 990 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2015.11.06
A készlet erejéig!
-10%
  Merész magyarok 30 emberi történet Nyáry Krisztián Corvina Kiadó
Nyáry Krisztián Így szerettek ők című sikerkönyveiben a szerelem sorsformáló erejéről írt, az Igazi hősökben pedig személyes döntésektől példaszerűvé váló életekről. A folytatásban ezúttal 30 olyan magyart vesz sorra, akik a legnehezebb helyzetekben is emberek tudtak maradni, s akik számára önazonosságuk és belső bátorságuk a legszélsőségesebb történelmi helyzetekben is mindent felülírt. Magyarok, akik rendíthetetlen szilárdsággal követték saját értékrendjüket, akik a legsötétebb órákban is m... 
4 500 Ft
Akció: 4 050 Ft
Kezdete: 2015.11.25
A készlet erejéig!
-10%
Az építészinas Shafak, Elif Európa Könyvkiadó

A modern Seherezádé, a legnépszerűbb török írónő legújabb története - egy kisfiúról, aki tizenkét évesen elefánthajcsárnak kerül a híres és hírhedt Hürrem szultána udvarába.

"- Mondd meg nekem, mi lenne a megfelelő ajándék egy olyan embernek, akinek mindene megvan?
- Egy elefánt, nagyságos uram. A Föld legnagyobb állata."

A helyszín Isztambul, az időpont a tizenhatodik század. Tizenéves potyautas érkezik hajón a városba, különleges ajándékot hoz Szulejmán szultánnak. A kisfiúnak nincs senkije és semmije, csak Csota, a ritka és értékes fehér elefánt, amelyet a szeráj, vagyis a palota állatkertjébe szántak. Így kezdődik a kis Dzsihán eposzi léptékű története, amelynek során egyszerű szolgából a szultáni udvar előkelőségei közé emelkedik. Megismerkedik ármánykodó udvaroncokkal és hamis barátokkal, vándorcigányokkal, állatszelídítőkkel és a gyönyörű, pajkos Mihrimah hercegnővel. Csota hátán eljut az Oszmán Birodalom legtávolabbi sarkaiba, és ott lesz Szigetvár ostrománál.
Egy napon felfigyel rá a szultán főépítésze, Szinán mester, és ez a véletlen találkozás nagyot fordít Dzsihán sorsán.

Az építészinas színpompás kaleidoszkóp, benne vannak az Oszmán Birodalom illatai, hangjai, csodái és mindenféle lakói abból az időből, amikor a nyüzsgő Isztambul volt a világ közepe. Elif Shafak lebilincselő, egzotikus meséje rabul ejti az Olvasót, és nem ereszti el a legutolsó oldalig.

Fordította: Nagy Marietta és Sipos Kata

Eredeti cím : The Architect's Apprentice
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789634052128
ISBN : 9634052128
Megjelenés : 2015.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 616
Méret [mm] : 122 x 200 x 39
Tömeg [g] : 500

 
3 990 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2015.10.09
A készlet erejéig!
-10%
  A Legyek Ura Golding, William Európa Könyvkiadó 100 könyv
Golding a második világháborúban szerzett tapasztalatait felhasználva a tudata, a lelke, a zsigerei mélyén megbújó ősi, vad ösztönökre ráébredő és az atomháború árnyékában élő ember félelmeit jeleníti meg példázatában vagy mítoszregényében: egy hátborzongatóan izgalmas és kegyetlen történetben, melynek hősei tíz-tizenkét éves angol fiúk.
A világban háború dúl, s a fiúk repülőgép-szerencsétlenség következtében egy lakatlan szigetre kerülnek, távol a civ... 
2 990 Ft
Akció: 2 690 Ft
Kezdete: 2015.09.26
A készlet erejéig!
-10%
Köztes idő White, Karen Alexandra Kiadó
"Élünk és szeretünk. Lehetőséget kapunk arra, hogy ajtókat nyissunk ki vagy csukjunk be. Ez minden, amink van, és ez elég is."

Eleanor Murray soha nem felejti el Edisto Islanden töltött gyermekkorát, amikor édesapja még élt, és osztozott vele zene iránti szenvedélyében. Mostanra azonban minden boldog emléket elhalványít a bűntudat. Eleanor magát okolja, amiért nővére tolószékbe kényszerült, és mintha ez még nem lenne elég: szerelmes nővére férjébe is.

Hogy ... 
3 699 Ft
Akció: 3 329 Ft
Kezdete: 2015.09.07
A készlet erejéig!
-10%
   Csodalány Jodi Picoult Athenaeum Kiadó

Mariah White életében másodszor kapja rajta férjét egy másik nővel, lányuk, a hétéves Faith pedig életének minden fájdalmas másodpercében vele van. A gyors válást követően Mariah depresszióval küzd, Faith azonban új barátra lel. Egy képzeletbeli barátra, aki lehet, hogy mégsem annyira képzeletbeli...
Faith folyamatosan beszélget az őrzőjével, s hamarosan a Bibliából kezd idézni - a könyvből, amelyet sem ő, sem egyetlen rokona nem olvasott. Mariah pánikba esik, pszichiáterek hada vizsgálja a kislányt, de nem találnak nála semmit.
Egy nap aztán Faith kezén stigmák jelennek meg, és csodás gyógyulások követik az útját. Mariah-nak szembe kell néznie a ténnyel, hogy Faith - a kislány, aki sosem kapott vallásos neveltetést - talán tényleg Istennel beszélget.
Ahogy lenni szokott, Faith csodálatos gyógyító ereje nem marad titokban. A hívők és a médiacápák hordái ostromolják a házat, és ha ez nem lenne elég, a kislány apja, Colin gyermekelhelyezési pert indít volt felesége ellen.
A Csodalány újra a legfontosabb kérdéseket feszegeti. Hol a határ csoda és valóság között? Összeegyeztethető-e az orvosi hivatás és a vallás? Lehet-e, kell-e választani az anyaság és az élet között?

 

              Athenaeum Kiadó, 2015
  • Kötés: papír / puha kötés
  • ISBN: 9789632934518
 
3 490 Ft
Akció: 3 141 Ft
Kezdete: 2015.09.07
A készlet erejéig!
-10%
  Nyári emlékek Monroe, Mary Alice General Press Kiadó Írisz könyvek
Carson szabad szellemű fotós, a tenger szerelmese, aki, úgy tűnik, még nem kész lehorgonyozni. Csak sodródik az árral, nem találja a helyét a világban. Megannyi múltbéli démon üldözi, amelyek elől a világ számos pontjára utazva, időnként az alkohol pusztító mámorába menekülve sem lel menedéket. Elveszíti az állását, feléli minden tartalékát, és már épp azon aggódik, hogyan fogja előteremteni a következő havi lakbért, amikor váratlanul levelet kap egy rég látott, de számára nagyon fontos szemé... 
2 990 Ft
Akció: 2 690 Ft
Kezdete: 2015.07.15
A készlet erejéig!
-10%
A Jeltisev család Szencsin, Roman Európa Könyvkiadó

Milyen lehet az élet egy isten háta mögötti orosz faluban manapság? Nyikolaj Jeltisev rendőrnek nincsenek erről különösebb illúziói, és eszébe sem jutna felcserélni nyugodt és viszonylag kellemes életét a vidéki "idillre". De egy csúnya ügy miatt - amikor a kijózanítóban a kelleténél kicsit szigorúbban, azaz majdnem halálosan fenyíti meg a zajongó részegeket - nincs más választása, mint feleségével és fiával együtt kipróbálni a falusi életet.
Miután állását is, lakását is elveszti, új életet kezd: a család egyelőre meghúzza magát az öreg nagynéni rogyadozó kunyhójában, s házat kezdenek építeni, krumplit termesztenek, gombát és vadgyümölcsöt gyűjtögetnek, s aztán már vodkával is kereskednek...
Igaz, a falubeliekkel nem könnyű kijönni: munkája senkinek sincs, nem is nagyon érteni, miből élnek meg. És egyáltalán: életben lehet itt maradni?
Jeltisevéknek az a legfőbb reményük, hogy majd csak megjön a nagyobbik fiú a börtönből, és vele minden egyszerűbb lesz...

Talán még soha egyetlen könyv sem lett klasszikus olyan gyorsan, mint Roman Szencsin 2009-ben megjelent kegyetlen regénye (melyet mi leginkább Tar Sándor műveihez hasonlíthatunk).
Oroszországban az "újrealista" próza legjelentősebb műveként tartják számon - s lassanként a világ is felfedezi: megjelent vagy hamarosan megjelenik a francia, holland, svéd, lengyel, szerb kiadás.

Fordította: M. Nagy Miklós

Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789630799836
ISBN : 9630799836
Megjelenés : 2015.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 272
Méret [mm] : 122 x 200 x 20
Tömeg [g] : 240

 
2 990 Ft
Akció: 2 690 Ft
Kezdete: 2015.07.09
A készlet erejéig!

Webáruház készítés