Hírlevél

Természetgyógyászat, meditáció, jóga

Fő kategória >Egészség, életmód >Természetgyógyászat, meditáció, jóga

Sorrend:

-10%
 Növényi antibiotikumok A természet titkos fegyverei Siewert, Aruna M. Central Médiacsoport Nők Lapja Egészségkönyvek

Mindenre van gyógyír!
A gyógynövényekkel hatékonyan támogatjuk immunrendszerünket a kórokozókkal szembeni küzdelemben. Így gyorsan visszanyerhetjük és sokáig megőrízhetjük egészségünket.
Ez a könyv áttekintést nyújt a szintetikus antibiotikumok történetéről, valamint előnyeiről és hátrányairól, részletesen bemutatja a természetes gyógyszerek hatásmódjait, megismertet a 30 leghatékonyabb növényi antibiotikummal, felsorolja a leggyakoribb fertőző betegségeket és azok természetes kezelési módját, számos jó tanáccsal és hasznos, jótékony alkalmazási ötlettel látja el az olvasót.Eredeti cím : Pflanzliche Antibiotika
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789633411124
ISBN : 9633411124
Megjelenés : 2015.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 128
Méret [mm] : 164 x 200 x 12
Tömeg [g] : 310

 
2 800 Ft
Akció: 2 520 Ft
Kezdete: 2015.06.26
A készlet erejéig!
-10%
 A bükki füvesember nyomában Házi patika Gyuri bácsi gyógynövényeivel  Szerző: Lopes-Szabó Zsuzsa

Ennek a könyvnek a története családunk története is egyben. Egy szép történet, amely arról szól, hogy egy idős ember hogyan tudta átörökíteni a szenvedélyét, hivatását és tusását előbb a lányának, aztán az unokájának.

Édesapámat, Szabó Gyuri bácsit, a bükki füvesembert sokan ismerik az országban. Előadását százak hallgatják, ezrek zarándokolnak Bükkszentkeresztre, hogy részt vegyenek a nevével fémjelzett Gyógynövény napokon. Hite és meggyőződése a növények gyógyító hatásában olya szilárd, hogy én is vonzásába kerültem. Bár eredetileg más irányba vetett a sors, az utóbbi évtizedben már tőle tanulok, vele dolgozom. És engem is követ már valaki: a lányom, aki remélhetőleg folytatja majd a családi hagyományt.

Amióta mellette vagyok, azóta egyre jobban látom, milyen nagy szüksége van a világnak a gyógyfüves tudásra, és arra, hogy ez a tudás ne vesszen el. Ezért született meg ez a könyv, amelyben benne van az összes kedves gyógynövényünk, a családunk múltja, a magyarságunk, édesapám szellemi öröksége, hasonlóságunk és különbözőségünk. Szívem szerint regényt írtam volna mindarról a szépségről, ami a tevékenységünk része: a gyönyörű bükki tájakról, az erdő csendjéről, a jó emberekről, akikkel utunk során találkoztunk.

Őszintén remélem, hogy ez a könyv segít majd önöknek egészségünk megóvásában, a betegségek legyőzősében. Egy bölcs mondást ajánlok figyelmükbe: aki nem fordít mindennap egy kis időt az egészségére, egy nap sok időt fog fordítani a betegségére.

 
6 490 Ft
Akció: 5 841 Ft
Kezdete: 2015.05.26
A készlet erejéig!
-10%
  Aromareneszánsz - Otthoni gyógyítás francia aromaterápiával - Ajándék illóolajjal Feller Adrienne, Tobai Ágota Bookline Könyvek, 2013
160 megoldás 16 illóolajjal a leggyakoribb panaszokra felnőtteknek és gyerekeknek

Az aromaterápiáról

Az aromaterápiával való gyógyítás vegyszermentes, szövődmények nélküli természetes módszer, ami több ezer éves tapasztalaton, generációról generációra átadott tudáson alapszik. Ma már kémiailag is bizonyított tény az illóolajok gyógyító ereje.

Az illóolajok használata az egészségmegőrzésben, gyógyításban és a szépségápolásban több ezer éves múltra tekint vissz... 
3 990 Ft
Akció: 3 590 Ft
Kezdete: 2014.01.23
A készlet erejéig!
-10%
 Szabó György Javasasszony unokája Kiadó: Szabó György

Nincs újkeletű magyar gyógynövényes könyv. A hiányt pótolja az a munka, melyet a bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi írt azokról a gyógynövényekről, melyek körülvesznek minket szép Magyarországon.

Gyuri bácsi gyógynövényes tudását nagymamájától, a falusi javasasszonytól tanulta. Ez a fajta népi bölcsesség évszázadok alatt halmozódott fel és lassan kiveszőben van. Gyuri bácsi gyerekkora óta ismeri, gyűjti és használja a gyógynövényeket megelőzésre, betegségek tüneteinek enyhítésére, gyógyításra.

Könyvében minden tudnivalót megtalálhatnak: hol és hogyan kell gyűjteni a növényeket, hogyan kell őket szárítani, tárolni, majd gyógyteának elkészíteni, és végül azt is, melyiket mire lehet használni. Gyuri bácsi szívesen átadja ismereteit, semmit nem hallgatva el. Azt mondja, a néptől kapta tudását, a népnek is kell visszaadnia, hiszen közkincs az.

 
4 500 Ft
Akció: 4 050 Ft
Kezdete: 2015.06.26
A készlet erejéig!
-10%
 Lopes-Szabó Zsuzsa - Szabó György: A bükki füvesember gyógynövényei

Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember és lánya, tanítványa, utódja Zsuzsa írták ezt a könyvet, melyben összefoglalják azt az ősi, népi gyógyító tudást, melyet családjuk évszázadok óta birtokol.

Gyuri bácsi 85 éves, Bükkszentkereszten, ebben a bájos hegyi faluban él és a környező hegyeket járva keresi a gyógynövényeket. Tudománya, legendás személyisége, híres felfedezése, a cukorbetegség elleni tea tették országszerte ismertté a nevét. Tudását nagymamájától, a javasasszonytól tanulta még gyerekkorában. 150 féle gyógynövényt ismer és használ. Számos olyan gyógynövényekből készülő teája van, melyekkel komoly betegségeket lehet megelőzni és gyógyítani.

Ebben a könyvben apa és lánya összefoglalják, mely növények a leghatásosabbak vérnyomásra, cukorbetegségre, emésztésre, koleszterinre, allergiára. Azokat a népgyógyászati tapasztalatokat összegzik, melyekre évszázadok óta támaszkodik az orvoslás és amelyek sajnos lassan feledésbe merülnek.

A bevezető részből megismerhetik a gyógyítás történetét, a leghíresebb ókori és középkori európai és magyar gyógyítókat. Utána általános leírás található a leggyakoribb betegségekről és a javasolt növényterápiáról. A következő részben pedig 68 Magyarországon gyűjthető gyógynövény bemutatása történik a felhasználásukkal kapcsolatos konkrét tanácsokkal.

A könyv legnagyobb érdeme, hogy nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre és praktikus tanácsokat ad a gyógyteák elkészítéséhez valamint ahhoz, milyen növényből milyen betegségre és milyen mennyiségben kell gyógyteákat fogyasztani.

Hiánypótló munka, mert nem külföldi, hanem Magyarországon termő növényekről szól és a legősibb magyar gyógynövényes hagyományokat foglalja össze. Olvasmányos, könnyen érthető és szép kivitelezésű könyv. Örömet okoz annak is, akinek ajándékba vásárolják.

 
6 990 Ft
Akció: 6 291 Ft
Kezdete: 2015.05.26
A készlet erejéig!
-10%
 Gyógyfüvek kézikönyve Előfordulás - gyógyhatás - alkalmazás Kothe, Hans W., dr Alexandra Kiadó
A konyhában, a gyógyításban vagy a kozmetikában a gyógyfüvek modern életünk sok területét gazdagítják. Ez a praktikus kézikönyv több mint száz fontos gyógyító növényt mutat be, és sok lényeges információt közöl. Áttekinthetően, A-tól Z-ig rendezve, ragyogó színes fotókkal illusztrálva ad tanácsot minden, gyógyfüveket érintő kérdésben.
 
2 699 Ft
Akció: 2 420 Ft
Kezdete: 2015.06.26
A készlet erejéig!
-10%
 Gyógynövények kézikönyve Előfordulás - gyógyhatás - alkalmazás Schmidt, Iris Alexandra Kiadó
A gyógynövények számos területen gazdagítják életünket - a konyhától az orvosláson keresztül a kozmetikáig. Ez a praktikus lexikon több mint száz fontos fajt mutat be, és sok lényeges információt közöl. Az áttekinthetően rendszerezett, és ragyogó színes fotókkal illusztrált könyv tökéletes eszköz a gyógynövények megismeréséhez.
 
2 699 Ft
Akció: 2 420 Ft
Kezdete: 2015.06.26
A készlet erejéig!

Webáruház készítés