Hírlevél

Természetgyógyászat, meditáció, jóga

Fő kategória >Egészség, életmód >Természetgyógyászat, meditáció, jóga

Sorrend:

-10%
  Növényi antibiotikumok A természet titkos fegyverei Siewert, Aruna M. Central Médiacsoport Nők Lapja Egészségkönyvek

Mindenre van gyógyír!
A gyógynövényekkel hatékonyan támogatjuk immunrendszerünket a kórokozókkal szembeni küzdelemben. Így gyorsan visszanyerhetjük és sokáig megőrízhetjük egészségünket.
Ez a könyv áttekintést nyújt a szintetikus antibiotikumok történetéről, valamint előnyeiről és hátrányairól, részletesen bemutatja a természetes gyógyszerek hatásmódjait, megismertet a 30 leghatékonyabb növényi antibiotikummal, felsorolja a leggyakoribb fertőző betegségeket és azok természetes kezelési módját, számos jó tanáccsal és hasznos, jótékony alkalmazási ötlettel látja el az olvasót.Eredeti cím : Pflanzliche Antibiotika
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789633411124
ISBN : 9633411124
Megjelenés : 2015.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 128
Méret [mm] : 164 x 200 x 12
Tömeg [g] : 310

 
2 800 Ft
Akció: 2 520 Ft
Kezdete: 2015.06.26
A készlet erejéig!
-10%
  A bükki füvesember nyomában Házi patika Gyuri bácsi gyógynövényeivel   Szerző: Lopes-Szabó Zsuzsa

Ennek a könyvnek a története családunk története is egyben. Egy szép történet, amely arról szól, hogy egy idős ember hogyan tudta átörökíteni a szenvedélyét, hivatását és tusását előbb a lányának, aztán az unokájának.

Édesapámat, Szabó Gyuri bácsit, a bükki füvesembert sokan ismerik az országban. Előadását százak hallgatják, ezrek zarándokolnak Bükkszentkeresztre, hogy részt vegyenek a nevével fémjelzett Gyógynövény napokon. Hite és meggyőződése a növények gyógyító hatásában olya szilárd, hogy én is vonzásába kerültem. Bár eredetileg más irányba vetett a sors, az utóbbi évtizedben már tőle tanulok, vele dolgozom. És engem is követ már valaki: a lányom, aki remélhetőleg folytatja majd a családi hagyományt.

Amióta mellette vagyok, azóta egyre jobban látom, milyen nagy szüksége van a világnak a gyógyfüves tudásra, és arra, hogy ez a tudás ne vesszen el. Ezért született meg ez a könyv, amelyben benne van az összes kedves gyógynövényünk, a családunk múltja, a magyarságunk, édesapám szellemi öröksége, hasonlóságunk és különbözőségünk. Szívem szerint regényt írtam volna mindarról a szépségről, ami a tevékenységünk része: a gyönyörű bükki tájakról, az erdő csendjéről, a jó emberekről, akikkel utunk során találkoztunk.

Őszintén remélem, hogy ez a könyv segít majd önöknek egészségünk megóvásában, a betegségek legyőzősében. Egy bölcs mondást ajánlok figyelmükbe: aki nem fordít mindennap egy kis időt az egészségére, egy nap sok időt fog fordítani a betegségére.

 
6 490 Ft
Akció: 5 841 Ft
Kezdete: 2015.05.26
A készlet erejéig!
-10%
  Szabó György Javasasszony unokája  Kiadó: Szabó György

Nincs újkeletű magyar gyógynövényes könyv. A hiányt pótolja az a munka, melyet a bükki füvesember, Szabó Gyuri bácsi írt azokról a gyógynövényekről, melyek körülvesznek minket szép Magyarországon.

Gyuri bácsi gyógynövényes tudását nagymamájától, a falusi javasasszonytól tanulta. Ez a fajta népi bölcsesség évszázadok alatt halmozódott fel és lassan kiveszőben van. Gyuri bácsi gyerekkora óta ismeri, gyűjti és használja a gyógynövényeket megelőzésre, betegségek tüneteinek enyhítésére, gyógyításra.

Könyvében minden tudnivalót megtalálhatnak: hol és hogyan kell gyűjteni a növényeket, hogyan kell őket szárítani, tárolni, majd gyógyteának elkészíteni, és végül azt is, melyiket mire lehet használni. Gyuri bácsi szívesen átadja ismereteit, semmit nem hallgatva el. Azt mondja, a néptől kapta tudását, a népnek is kell visszaadnia, hiszen közkincs az.

 
4 500 Ft
Akció: 4 050 Ft
Kezdete: 2015.06.26
A készlet erejéig!
-10%
  Lopes-Szabó Zsuzsa - Szabó György: A bükki füvesember gyógynövényei

Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember és lánya, tanítványa, utódja Zsuzsa írták ezt a könyvet, melyben összefoglalják azt az ősi, népi gyógyító tudást, melyet családjuk évszázadok óta birtokol.

Gyuri bácsi 85 éves, Bükkszentkereszten, ebben a bájos hegyi faluban él és a környező hegyeket járva keresi a gyógynövényeket. Tudománya, legendás személyisége, híres felfedezése, a cukorbetegség elleni tea tették országszerte ismertté a nevét. Tudását nagymamájától, a javasasszonytól tanulta még gyerekkorában. 150 féle gyógynövényt ismer és használ. Számos olyan gyógynövényekből készülő teája van, melyekkel komoly betegségeket lehet megelőzni és gyógyítani.

Ebben a könyvben apa és lánya összefoglalják, mely növények a leghatásosabbak vérnyomásra, cukorbetegségre, emésztésre, koleszterinre, allergiára. Azokat a népgyógyászati tapasztalatokat összegzik, melyekre évszázadok óta támaszkodik az orvoslás és amelyek sajnos lassan feledésbe merülnek.

A bevezető részből megismerhetik a gyógyítás történetét, a leghíresebb ókori és középkori európai és magyar gyógyítókat. Utána általános leírás található a leggyakoribb betegségekről és a javasolt növényterápiáról. A következő részben pedig 68 Magyarországon gyűjthető gyógynövény bemutatása történik a felhasználásukkal kapcsolatos konkrét tanácsokkal.

A könyv legnagyobb érdeme, hogy nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre és praktikus tanácsokat ad a gyógyteák elkészítéséhez valamint ahhoz, milyen növényből milyen betegségre és milyen mennyiségben kell gyógyteákat fogyasztani.

Hiánypótló munka, mert nem külföldi, hanem Magyarországon termő növényekről szól és a legősibb magyar gyógynövényes hagyományokat foglalja össze. Olvasmányos, könnyen érthető és szép kivitelezésű könyv. Örömet okoz annak is, akinek ajándékba vásárolják.

 
6 990 Ft
Akció: 6 291 Ft
Kezdete: 2015.05.26
A készlet erejéig!
-10%
  Gyógyfüvek kézikönyve  Előfordulás - gyógyhatás - alkalmazás Kothe, Hans W., dr Alexandra Kiadó
A konyhában, a gyógyításban vagy a kozmetikában a gyógyfüvek modern életünk sok területét gazdagítják. Ez a praktikus kézikönyv több mint száz fontos gyógyító növényt mutat be, és sok lényeges információt közöl. Áttekinthetően, A-tól Z-ig rendezve, ragyogó színes fotókkal illusztrálva ad tanácsot minden, gyógyfüveket érintő kérdésben.
 
2 699 Ft
Akció: 2 420 Ft
Kezdete: 2015.06.26
A készlet erejéig!
-10%
  Gyógynövények kézikönyve  Előfordulás - gyógyhatás - alkalmazás Schmidt, Iris Alexandra Kiadó
A gyógynövények számos területen gazdagítják életünket - a konyhától az orvosláson keresztül a kozmetikáig. Ez a praktikus lexikon több mint száz fontos fajt mutat be, és sok lényeges információt közöl. Az áttekinthetően rendszerezett, és ragyogó színes fotókkal illusztrált könyv tökéletes eszköz a gyógynövények megismeréséhez.
 
2 699 Ft
Akció: 2 420 Ft
Kezdete: 2015.06.26
A készlet erejéig!

Webáruház készítés