Kategóriák
Hírlevél
Termék részletek


Sziddhárta Hindu rege Hesse, Hermann

-10%
 Sziddhárta Hindu rege Hesse, Hermann
1 000 Ft
Akció: 900 Ft
Kezdete: 2015.06.09   A készlet erejéig!
Nyugat-Európában sokan úgy tartják, hogy Hermann Hesse a huszadik század legnagyobb német írója. Sziddhárta című műve - melyet az első világháború után írt és Romain Rolland-nak ajánlott - ma is valódi bestseller az angolszász világban, de több millió példányban adták ki Japánban is, s ami a legérdekesebb: tizenkét különböző indiai nyelvjárásra fordították le.

A keleti filozófiák örökösei tehát magukénak ismerték el az európai író -hindu regéjét-, és szívükbe fogadták Sziddhártát, német fejlődésregények hőseinek hindu fivérét. Mert akárcsak amazok - például Wilhelm Meister vagy Hans Castorp -, az ifjú bráhmana is útra kel apja házából, hogy megismerje - nem a világot, hanem tulajdon életének értelmét. Az aszkétáktól éhezni, várni és gondolkodni tanul, s megismeri a nagy Buddhát, akit nem tanításáért csodál, hanem egyéniségének kisugárzásáért. A szerelem, a gazdagság, a játékszenvedély mind-mind állomásai az életútnak, mely csak az önzetlen szeretet és a fájdalmas lemondás megtapasztalása után ér el a végső bölcsességhez - ami egyúttal az igazi boldogság.

Az örök folyó partján mosolyogva szemlélődő, vénséges vén Sziddhárta egy személyben testesíti meg mindazt az értéket, amivel a keleti bölcselet és a keresztény tanítás megajándékozta az emberiséget.
 • Európa Könyvkiadó
  Európa Diákkönyvtár

  Nyelv : magyar
  Áfa kulcs : 5%
  EAN : 9789630793193
  ISBN : 9630793193
  ISSN : 1215-4989
  Megjelenés : 2011.
  Kötésmód : ragasztott kartonált
  Oldalszám : 132
  Méret [mm] : 121 x 200 x 9
  Tömeg [g] : 100
Webáruház készítés