Kategóriák
Hírlevél
Termék részletek


Magyarország hagyományőrző túraútvonalai Túrázók nagykönyve Totem Kiadó

-10%
Magyarország hagyományőrző túraútvonalai Túrázók nagykönyve Totem Kiadó
5 499 Ft
Akció: 4 950 Ft
Kezdete: 2015.06.22   A készlet erejéig!
Ha kirándulni, túrázni indulunk, vonzerő lehet a táj, az adott útvonal, a kiránduló közösség, maga a mozgás, vagy épp a mindennapitól gyökeresen eltérő környezet és a nyugalom. Hazánk csodálatos hegyvidékeit, tájegységeit azonban érdemes olyan szemmel is bejárni, ahogy esetleg idáig még nem tettük. A Magyarország túraútvonalainak legjavát összegyűjtő sorozatunk első két kötete után most olyan válogatást adunk a túrázás szerelmeseinek kezébe, melynek célja a tájon-környezeten túlmutató, kifejezetten emberközpontú ismeretterjesztés és hagyományápolás. Események, személyek, ősi mesterségek, harcok és legendák nyomában járunk, nevezetes történések helyszínein barangolunk. Minden egyes túraútvonal egy hívogató téma köré szerveződik, ennek gondolatmenete visz végig a tájon.
A túrák érintik többek között Rákóczi Ferenc, Jókai Mór, Hunyadi Mátyás vagy Liszt Ferenc életének fontos állomásait, de feltárul előttünk a kisvasutak, a szénégetők, a szőlészetek, a szerzetesi kultúra, búcsújáróhelyek és végvárak világa is.
Bőséges és minőségi képanyaggal ellátott terepi-honismereti albumunk a korábbi kötetekhez hasonlóan minden útvonalat gyakorlati információkkal együtt mutat be, az útvonalak mellett egyaránt szerepel a megközelíthetőség, a napi táv, a bejáráshoz szükséges idő, a szintemelkedés, a pontos útvonal (jelzésekkel), a nehézségi fok, valamint a tervezéshez és megvalósításhoz kiváló támpontot nyújtó áttekintő térkép.
Keljünk útra és fedezzük fel hazánk legizgalmasabb hagyományőrző terepeit! Gyalogosan, kerékpárral vagy akár lóháton!
 • Szerkesztő : Nagy Balázs, dr.
  Nyelv : magyar
  Áfa kulcs : 5%
  EAN : 9789635904778
  ISBN : 9635904778
  Megjelenés : 2013.
  Kötésmód : cérnafűzött kartonált
  Oldalszám : 416
  Méret [mm] : 155 x 205 x 25
  Tömeg [g] : 760
Webáruház készítés