Hírlevél
Termék részletek


A párizsi feleség Hemingway első házasságának története McLain, Paula Alexandra Kiadó

-10%
A párizsi feleség Hemingway első házasságának története McLain, Paula Alexandra Kiadó
3 499 Ft
Akció: 3 149 Ft
Kezdete: 2015.07.31   A készlet erejéig!
A több mint 700 000 példányban eladott könyv Ernest Hemingway és első felesége, Hadley Richardson szívszorító szerelmének története.

Hadley halk szavú, huszonnyolc éves nő, aki már-már lemond arról, hogy valaha is szerelmes és boldog lehet, amikor 1920-ban Chicagóban megismerkedik Ernest Hemingwayjel. Rabul ejti a jóképű fiatal férfi lobbanékony természete és szenvedélyes vágya, hogy íróvá váljon. A rövid udvarlást és a gyors házasságkötést követően hajóra szállnak Párizs felé, és hamarosan az ott élő amerikaiak - köztük Gertrude Stein, Ezra Pound, F. Scott és Zelda Fitzgerald - színes és szeszélyes társaságának ünnepelt párja lesz belőlük.
A kávéházak szabados erkölcsű világa azonban ellentétben áll a család és a monogámia hagyományos értékeivel. Hadley féltékenységgel és önbizalomhiánnyal viaskodik, Ernest pedig ígéretes írói karrierjének elindításán fáradozik. Párizs tele van csábítással, és a házaspárnak szembesülnie kell a veszéllyel: Hemingway árulása az irodalomtörténet egyik legszebb szerelmének végét jelentheti.

"Milyen hihetetlenül naivak voltunk mindketten azon az estén. Szorosan kapaszkodtunk egymásba, betarthatatlan ígéreteket tettünk, amelyeket nem lett volna szabad hangosan kimondanunk. Néha ilyen a szerelem. Már akkor jobban szerettem őt, mint addigi életem során bárkit vagy bármit. Tudtam, hogy feltétlen szüksége van rám, és azt akartam, hogy ez örökké így legyen."
 • Eredeti cím : The Paris Wife
  Nyelv : magyar
  Áfa kulcs : 5%
  EAN : 9789632979243
  ISBN : 9632979243
  Megjelenés : 2012.
  Kötésmód : cérnafűzött kötött, védőborítóval
  Oldalszám : 376
  Méret [mm] : 145 x 214 x 26
  Tömeg [g] : 450
Webáruház készítés