Hírlevél
Termék részletek


Beowulf Fordítás és kommentár Tolkien, J. R. R. Európa Könyvkiadó

-10%
Beowulf Fordítás és kommentár Tolkien, J. R. R. Európa Könyvkiadó
3 490 Ft
Akció: 3 140 Ft
Kezdete: 2015.07.28   A készlet erejéig!

Egy legendás történet sárkánnyal, gyűrűkkel - A Gyűrűk Ura első szívdobbanása?

A dán király boldogan uralkodik harcias népén, mígnem egyszer csak kezdenek eltünedezni a sörivó nagy csarnokból a harcosok. Nemsokára már senki sem mer ott éjszakázni. Ekkor érkezik svéd földről Beowulf, hogy megküzdjön a szörnnyel, aki a dánokat irtja. És miután sikerrel jár, visszatér ősei földjére, és belőle is nagy király lesz.

J. R. R. Tolkien mítoszteremtő, nagy író volt - és nagy tudós. Nyelvészként kezdte pályafutását, és ebből nőtt ki érdeklődése az óangol irodalmi emlékek iránt. Ő azonban nem egyszerűen nyelvemlékeknek tekintette ezeket a szövegeket, hanem izgalmas irodalmi műveknek.
Leghíresebb közülük Beowulf, az óangol eposz, melyben a rettenthetetlen hős mellett - először az angol irodalomban - szerepel sárkány, sőt vannak gyűrűk és tündék is, mint aztán A Gyűrűk Urá-ban...
Tolkien nemcsak prózai fordítást készített a műből, hanem megírta, mint mesét, sőt énekmondóként meg is verselte.

A könyvet bőséges magyarázó anyag teszi még érdekesebbé: ezt Tolkien egyetemi előadásaiból állította össze fia, a hagyaték gondos kezelője, Christopher.

A Beowulf hatalmas karriert futott be: készült belőle film Angelina Jolie-val, és számítógépes játék is. Most végre olvashatjuk, és egy híres tudós vezetésével alaposan tanulmányozhatjuk is.

Fordította: Nagy Andrea. A versbetéteket Tótfalusi István fordította.
Szerkesztő : Tolkien, Christopher
Eredeti cím : Beowulf
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789630799379
ISBN : 9630799379
Megjelenés : 2015.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 432
Méret [mm] : 122 x 200 x 0
Tömeg [g] : 520

Webáruház készítés