Hírlevél
Termék részletek


Kísértetszív Stephen King élete Rogak, Lisa Európa Könyvkiadó

-10%
Kísértetszív Stephen King élete Rogak, Lisa Európa Könyvkiadó
3 500 Ft
Akció: 3 150 Ft
Kezdete: 2015.07.28   A készlet erejéig!
Stephen King, a világ egyik legtermékenyebb és legnépszerűbb írója ma már része a popkultúra történetének. De ki ez az ember, aki ezt a rengeteg, borzalommal, gyásszal és természetfölöttivel megspékelt történetet kitalálta? Honnan veszi az ötleteit? És mi hajtja, hogy több mint harmincéves karrier után is egyre ontsa ezeket a rémségeket? Lisa Rogak, a profi biográfus a nyomába eredt, és feltérképezte azt a gondokkal teli előéletet, azokat a félelmeket, amelyek máig inspirálják a 20. század egyik legnagyobb hatású szerzőjét.

King származása és ifjúkora nem ígért sokat. Feneketlen szegénység Maine állam isten háta mögötti vidékén, korai házasság: nem éppen egy fényes irodalmi pálya zálogai. Munkamániája és áradó fantáziája mégis korai, váratlan sikert hozott. Talán túl korait is: a hirtelen sztárság, az egyik pillanatról a másikra beköszöntő gazdagság azzal fenyegetett, hogy a munkája, de akár az élete is rámegy. Ám ő túljutott a válságon, s azóta is olyan eredetiséggel alkot, amilyenre kevés író képes.

Sötét és felkavaró világa ellenére Stephen Kinget ma már számtalan rajongója és egyre több kritikusa inkább a Mark Twain-i, semmint a H. P. Lovecraft-i hagyományhoz sorolja. A Kísértetszív ennek az embernek a történetét és világát vetíti elénk - azét az emberét, aki kétségkívül a modern irodalom egyik legfelejthetetlenebb és legijesztőbb életművét hozta létre.
 • Eredeti cím : Haunted Heart: The life and times
  Nyelv : magyar
  Áfa kulcs : 5%
  EAN : 9789630790345
  ISBN : 9630790345
  Megjelenés : 2010.
  Kötésmód : ragasztott kötött
  Oldalszám : 408
  Méret [mm] : 130 x 207 x 32
  Tömeg [g] : 460
Webáruház készítés