Kategóriák
Hírlevél
Termék részletek


A tót atyafiak - A jó palócok - Beszterce ostroma Mikszáth Kálmán

-10%
 A tót atyafiak - A jó palócok - Beszterce ostroma Mikszáth Kálmán
1 100 Ft
Akció: 990 Ft
Kezdete: 2015.06.09   A készlet erejéig!
Az Európa Könyvkiadó 1991. szeptemberében indította el megújított, külsejében is vonzóbb sorozatát. Alaposan, minden részletre kiterjedő figyelemmel tervezte meg az összeállítást, hiszen a világirodalom és a magyar irodalom remekműveinek kiadásával egyszerre kíván segítséget nyújtani tanárnak, diáknak s valamennyi felnőtt irodalomkedvelőnek. Nemcsak megjelenteti az általános iskolások és a középiskolások számára ajánlott műveket, hanem arról is gondoskodik, hogy ezek állandóan kaphatók legyenek a könyvesboltokban.

Már eddig is oly sok fontos kötet látott napvilágot ebben a sorozatban, hogy felsorolásukra itt aligha lenne elegendő hely. A kötetekhez mellékelt könyvjelzőn azonban valamennyi szerző neve és művének címe megtalálható, ki-ki kedvére végigböngészheti, és örömmel állapíthatja meg, hogy könyvtárában a klasszikusok sorát alkalmasint egy újabb kötettel gazdagíthatja. Műköltészeti és népköltészeti alkotások, versek és novellák, kisregények, regények és drámák kínálnak maradandó olvasmányélményt fiataloknak, idősebbeknek egyaránt.

Mikszáth Kálmán írásainak jellemzője az anekdotikus szerkesztésmód és a stilizált élőbeszéd. Az irodalmivá nemesített népnyelv gyökere az író gyermekkorában található, a hallott dalokban és mesékben, abban a falusi környezetben, melyben a Palócföld fiaként nevelkedett. A kötetben Mikszáth három közismert műve olvasható.

 • Európa Könyvkiadó
  Európa DiákkönyvtárNyelv : magyar
  Áfa kulcs : 5%
  EAN : 9789630795388
  ISBN : 9630795388
  ISSN : 1215-4989
  Megjelenés : 2012.
  Kötésmód : ragasztott kartonált
  Oldalszám : 432
  Méret [mm] : 121 x 200 x 16
  Tömeg [g] : 280
Webáruház készítés