Hírlevél
Termék részletek


Az országvesztő Az elátkozott királyok VII. Druon, Maurice Partvonal Kiadó

-10%
Az országvesztő Az elátkozott királyok VII. Druon, Maurice Partvonal Kiadó
2 990 Ft
Akció: 2 690 Ft
Kezdete: 2015.07.29   A készlet erejéig!
A világszerte ismert Maurice Druon hétkötetes történelmi regénysorozata a 14. századi Franciaországba, az utolsó Capetingek és a százéves háború idejébe kalauzolja az olvasót.

Javában dúl a százéves háború. Gyengekezű, szeszélyes, lobbanékony, szenvedélyén uralkodni nem tudó király kerül Franciaország trónjára: II. János, akit "Jó" Jánosként is emlegetnek. Néhány év alatt szétzülleszti az országot: miközben Edward angol király és Navarrai Károly egyre nyilvánvalóbban szövetkeznek ellene, neki csak egy dolgon jár az esze: miként álljon bosszút szeretője, Spanyol Károly meggyilkolásáért. Csaknem az egész nemességet maga ellen hangolja, de még így is további baklövések sorozatára van ahhoz szükség, hogy Edward, a Fekete Herceg, vígan végigrabolhassa az országot, sőt 1356-ban Poitiers-nál tönkreverje a túlerőben lévő francia sereget, és fogságba ejtse a francia királyt. Az eseményeket a "pápacsináló" Périgord bíboros szemszögéből látjuk, ő meséli el színes, rendkívül eleven stílusban II. János példátlan országvesztését.

"Higgyenek nekem, az én viszálykodó dinasztiáim nem vehetik fel a versenyt a valóságos királyi házak szövevényével. Akár a történelem, akár a fantasy rajongója, Druon regényfolyama a székhez kötözi majd: ez az igazi Trónok harca." (George R. R. Martin, a Trónok harca szerzője)
 • Eredeti cím : Quand un roi perd la France
  Nyelv : magyar
  Áfa kulcs : 5%
  EAN : 9786155283529
  ISBN : 6155283529
  Megjelenés : 2014.
  Kötésmód : ragasztott kartonált
  Oldalszám : 336
  Méret [mm] : 132 x 197 x 23
  Tömeg [g] : 310
Webáruház készítés