Hírlevél
Termék részletek


ZéróZéróZéró A világot felforgató kokain nyomában Saviano, Roberto Partvonal Kiadó

-10%
ZéróZéróZéró A világot felforgató kokain nyomában Saviano, Roberto Partvonal Kiadó
3 290 Ft
Akció: 2 961 Ft
Kezdete: 2014.05.16   A készlet erejéig!

"A kokainról írni olyan, mint használni. Egyre több hírt akarsz, több információt, érezni akarod a zamatukat, nem tudsz nélkülük élni. Függő vagy. Hiába követik a történetek az általános sémát, melyet már jól ismersz, elbűvölnek a részletek. Nincs mese, egyre inkább rászoksz. Számomra egy-egy új hír fülsiketítő robaj odabenn, a gyomromban. De miért csak én hallom ezt a robajt? Minél beljebb hatolok a kokain fehér poklába, annál nyilvánvalóbb, hogy az emberek semmit sem tudnak. Nem tudják, hogy a nagyvárosok alatt egy folyó hömpölyög, egy folyó, amely Dél-Amerikában ered, és Afrikán át minden irányba elágazik. Az emberek meg sétálnak Rómában a Corsón, Párizsban a sugárutakon, Londonban a Times Square-en. Nem hallanak semmit? Hogyan bírják elviselni ezt a zajt?"

Roberto Saviano könyvének címe, a három egymás melletti nulla a drog finomságára utal. A három nullás a legtisztább kokain. Ez a kötet bátor és kitartó kutatómunka eredménye. Felfedi a kokainkereskedelem sötét hálózatát, nem látható, de annál jelentéktelenebb gazdasági szerepét, és ami a legmegdöbbentőbb: mindannyiunk életére gyakorolt közvetlen hatását.
Őszinteségéért az oknyomozó újságíró megint nagy árat fizet. Ismét olyan témához nyúlt, ami akár az életébe is kerülhet.

Roberto Saviano 1979-ben született Nápolyban. Első könyve, a nápolyi maffia titkait felfedő Gomorra nagy port kavart, ötvenhárom országban összesen tíz millió példányban kelt el. 2006 óta Saviano állandó rendőri védelem alatt él a camorra halálos fenyegetései miatt. Könyveiről és bátor kiállásáról a legfontosabb európai írók is elismerően nyilatkoztak, Umberto Ecótól Salman Rushdie-ig.

Webáruház készítés