Hírlevél
Termék részletek


Macskabölcső / Cat's Cradle kétnyelvű kiadás - bilingual edition Vonnegut, Kurt Maecenas(R) Könyvkiadó

-10%
Macskabölcső / Cat's Cradle kétnyelvű kiadás - bilingual edition Vonnegut, Kurt Maecenas(R) Könyvkiadó
2 200 Ft
Akció: 1 980 Ft
Kezdete: 2015.07.31   A készlet erejéig!
"Ebben a könyvben egyetlen szó sem igaz" - így kezdődik Kurt Vonnegut számtalan kiadásban és nyelven megjelent nevezetes regénye. Viszont minden egyes szavát elhisszük - tehetnénk hozzá.
A zárt szerkezetű, feszes ritmusú történet fatális véletlenek szükségszerűen egymásra következő sorozata. Felix Hoenikker otromba különc, ám zseniális tudós, aki játékos kedvében feltalálja a földi életet pillanatok alatt kioltani képes szuperjeget. A veszedelmes anyag szilánkjait a torzszülött, ám a maguk módján szintén zseniális Hoenikker-gyerekek öröklik, és juttatják el a távoli San Lorenzo szigetére.
A kicsiny és terméketlen sziget államformája a totális diktatúra, titokban gyakorolt vallása az emberek tökéletes testvériségét meghirdető, sőt megvalósító, a vigasztaló hazugságokra épülő bokononizmus.
Bokonon próféta teremtő tanainak a szuperjég pusztító erejével is szembesülniük kell. E találkozás "naplója" ez a különös, egyszerre mulatságos és megrendítő kötet, amely Vonnegut írásművészetének teljes gazdagságával bilincseli le az Olvasót. A szívszorító látomás tiltakozás mindennemű diktatúra ellen, ugyanakkor figyelmeztetés is: a puszta ráció hideg lehelete fagyhalálra ítéli a humánumot.
Vonnegut varázslatos regényét ezúttal nemcsak magyarul, de eredetiben is élvezhetjük.
 • Eredeti cím : Cat's Cradle
  Nyelv : magyar; angol
  Áfa kulcs : 5%
  EAN : 9789632032375
  ISBN : 9632032375
  Megjelenés : 2011.
  Kötésmód : cérnafűzött kötött
  Oldalszám : 424
  Méret [mm] : 146 x 207 x 27
  Tömeg [g] : 590
Webáruház készítés