Kategóriák
Hírlevél
Termék részletek


A nyugat bukása - Visegrádi Szövetség, mint az európaiság őrzője

A nyugat bukása - Visegrádi Szövetség, mint az európaiság őrzője
3 990 Ft
A nyugat bukása - Visegrádi Szövetség, mint az európaiság őrzője
Szerző: Monostori Markus
Kiadó: Monostori Markus
Oldalszám: 360 oldal
Megjelenés: 2018. augusztus 01.
Kötés: Kötött
ISBN: 9786150026572
  • Európa haldoklik! Civilizációnk fennmaradását vagy bukását az öreg kontinensen csak egy hajszál választja el egymástól - erre a következtetésre jutott Monostori az Európai Uniót érő jelenkori kihívások és válságok vizsgálata során. Míg a szerző álláspontja szerint a nyugati országoknak a hanyatlása már lényegében átjutott a holtponton, addig az EU keleti tagállamai előtt még ott rejlik a választás, hogy miként reagálnak ezekre a kihívásokra.
    Könyvében a szerző statisztikákat, tényeket és tendenciákat, valamint más szakértőktől származó műveket vesz számításba, így tárva fel az Európai Unió jelenlegi válságának főbb okait. Mindezek alapján érthetően, világosan ugyanakkor szórakoztatóan bemutatja a V4 országok sok évszázados szövetségét és népeik együttműködését, valamint az EU kialakulását, majd pedig rámutat azokra a problémákra és veszélyekre, melyek a közösséget szerinte hanyatlásba döntik. Ilyen például az imperializmus és a kizsákmányolás, a nyugati kultúra és identitás felszámolása, illetve persze, a migrációs válság. Mindezekre válaszul a könyv több elképzelhető forgatókönyvet vázol a jövőre nézve - felvirágzás vagy összeomlás, minden benne van a pakliban, a kérdés csak az, mi magunk miként döntünk!
    A szerző a kialakult káoszért a nyugati politikai elitet teszi felelőssé, és sötét humorú kritikával támad számos vezetőt és szervezetet is. Ez a könyv korunk egyik legmegosztóbb írása, mellyel lesznek, akik egyetértenek, és lesznek, akik mélységesen elutasítják a benne foglaltakat - annyi azonban bizonyos, hogy aki kézbe veszi ezt a könyvet, nem fogja unottan félredobni!
Webáruház készítés