Hírlevél
Termék részletek


A Putyin-varázs Isten, hatalom, korrupció Oroszországban Arutunyan, Anna Európa Könyvkiadó

-10%
A Putyin-varázs Isten, hatalom, korrupció Oroszországban Arutunyan, Anna Európa Könyvkiadó
3 790 Ft
Akció: 3 411 Ft
Kezdete: 2014.05.16   A készlet erejéig!
Láttam tegnap este a híradóban,
Arról beszélt, hogy válaszút előtt a világ,
Ilyen férfival jó otthon és vendégségben,
És én olyat akarok, mint Putyin.

"Hideg tekintetű uralkodó", "dühös cár", "diktátor", aki mindig "vonakodott eljátszani ezt a szerepet" - de nem tehet mást, mert ezt várja el tőle az orosz nép, amely ma is, mint a középkorban, csak a teljhatalmú cárt fogadja el igazi vezetőnek...

Arutunyan nem egyszerű életrajzot írt Putyinról, hanem az orosz történelem és mentalitás mélyére hatolva elemzi az oroszok és uralkodójuk kapcsolatát: a többpárti demokrácia csalóka díszletei fölött álló "cárt", aki önmaga dönti el, hogy épp elnök vagy miniszterelnök akar lenni, és ha kedve tartja, megalázhatja az ország leggazdagabb oligarcháit.

Arutunyan nem bulvártitkokat próbál kiteregetni Putyinról, bár sok izgalmas részletet elmesél az életéről is, őt az igazi megértés vágya vezérli. Mi ma Oroszország? Korrupt, félfeudalista maffiaállam? Vagy valami egészen más? Hogy nem igazi demokrácia, az biztos, legalábbis a szerző szerint. És vajon maga Putyin irányítja úgy a folyamatokat, hogy az oroszok úgy tekintsenek rá, mint egyszerre démoni és isteni vezetőre? És miért van az, hogy még sok bátor ellenzékinek is remegni kezd a térde, ha Putyin ránéz a hideg, fakókék szemével?

Anna Arutunyan amerikai-orosz újságíró, miközben több mint tíz éve tudósít az orosz politikai élet eseményeiről, és könyvet írt az oroszországi médiáról, mindig Putyint és az általa kialakított új politikai rendszert próbálta megérteni. Ennek eredménye ez a könyv, mely most a világ számos országában megjelenik.
 • Eredeti cím : The Putin Mystique - Feudalism, Corruption and God in the Patrimonial State
  Nyelv : magyar
  Áfa kulcs : 5%
  EAN : 9789630797344
  ISBN : 9630797344
  Megjelenés : 2014.
  Kötésmód : ragasztott kötött védőborítóval
  Oldalszám : 512
  Méret [mm] : 150 x 202 x 35
  Tömeg [g] : 550
Webáruház készítés