Kategóriák
Hírlevél
Termék részletek


Párbajok nélkül Okok helyett megoldások Szendi Gábor Jaffa Kiadó

-10%
Párbajok nélkül Okok helyett megoldások Szendi Gábor Jaffa Kiadó
3 490 Ft
Akció: 3 140 Ft
Kezdete: 2015.06.18   A készlet erejéig!
Szenti Gábor új kötetében az egyéni és a párkapcsolati problémákat elemzi. Részletesen szól az akarat szerepének túlértékeléséről, gondolkodásunk paradoxonairól, a szokások kialakulásáról és elhagyásának módjairól, valamint mindennek fényében a kapcsolati konfliktusokról és lehetséges, "másodfokú" megoldásaikról. Szendi az evolúciós gondolkodás mellett ezúttal a modern viselkedésterápiás szemléletet hívja segítségül, és állítja: cselekedeteinket folyamatosan általunk nem ismert és nem is megismerhető tényezők - rejtett tanulás, genetikailag örökölt vonások, nem érzékelhető ingerek, hamis emlékek, önigazoló értelmezések, téves észlelések stb. - irányítják. Vagyis a problémákat maga az ember teremti, az emberi gondolkodás hozza létre azáltal, hogy értelmezi önmagát, sorsát, környezetét.

A szerző szerint az emberi problémák lényege, hogy korlátozott információk alapján akarunk sokkal szélesebb alapokon nyugvó jelenségeket értelmezni. Ilyenkor általában túl nagy jelentőséget tulajdonítunk az okoknak, és a magyarázatokhoz az emberi tudatból és emlékezésből nyert információk rendszerint kevésnek bizonyulnak.
Szendi Gábor gyakorlati tanácsokban bővelkedő könyvében ugyanakkor rámutat: ha nem az okokat akarjuk tisztázni, hanem a megoldást keressük, sokkal hatékonyabban kezelhetjük egyéni és társas problémáinkat is.
 • Nyelv : magyar
  Áfa kulcs : 5%
  EAN : 9789639971318
  ISBN : 9639971318
  Megjelenés : 2013.
  Kötésmód : ragasztott kartonált
  Oldalszám : 376
  Méret [mm] : 141 x 200 x 24
  Tömeg [g] : 330
Webáruház készítés