Hírlevél
Termék részletek


Húrin gyermekei Tolkien, J. R. R. Európa Könyvkiadó

Húrin gyermekei Tolkien, J. R. R. Európa Könyvkiadó
3 699 Ft
Középföldének vannak A Gyűrűk Ura előtti időről szóló regéi, és az ebben a könyvben elmesélt történet azon a nagy földön játszódik, amely a Szürkeréven túl feküdt Nyugaton: azokon a vidékeken, ahol egykor Szilszakáll kószált, ám amelyek alámerültek a Világ Első Korának véget vető nagy kataklizmában.
Abban a távoli időben Morgoth, az első Sötét Úr Angband, a Vaspoklok hatalmas erősségében lakozott Északon; és Túrinnak meg a húgának, Nienornak a tragédiája Angband fenyegetésének és Morgothnak a tündék országai és titkos városai ellen viselt háborújának árnyékában bontakozott ki.
Rövid és szenvedélyes életüket az az elementáris gyűlölet uralta, amellyel Morgoth viseltetett Húrin gyermekei iránt, mert Húrin volt az az ember, aki dacolt vele, és szemtől szemben kigúnyolta. Legrettentőbb szolgáját küldte ellenük, Glaurungot, az óriás, szárnyatlan tűzsárkány alakját öltött nagy hatalmú szellemet. A könyörtelen hódításnak és a menekülésnek, az erdei búvóhelyeknek és az üldözéseknek, az egyre csökkenő remény ellenére is kitartó ellenállásnak ebben a történetében ijesztően tiszta alakjában jelenik meg a Sötét Úr és a Sárkány. A keserűen gúnyos és kaján Glaurung ördögien ravasz és alattomos hazugságokkal manipulálta Túrin és Nienor sorsát, és Morgoth átka beteljesült.

Szerkesztette Christopher Tolkien. Illusztrálta Alan Lee.
 • Szerkesztő : Tolkien, Christopher
  Eredeti cím : The Children of Húrin
  Nyelv : magyar
  Áfa kulcs : 5%
  EAN : 9789630795630
  ISBN : 9630795630
  Megjelenés : 2013.
  Kötésmód : ragasztott kötött
  Oldalszám : 280
  Méret [mm] : 130 x 206 x 25
  Tömeg [g] : 370
Webáruház készítés