Hírlevél
Termék részletek


Mikor eltűntek a galambok Oksanen, Sofi Scolar Kiadó

-10%
Mikor eltűntek a galambok Oksanen, Sofi Scolar Kiadó
3 450 Ft
Akció: 3 105 Ft
Kezdete: 2014.04.25   A készlet erejéig!
Lebilincselő és kivételesen bátor hangú "nagyregény" Észtország II. világháború alatti és utáni megszállásáról, az ellenállásról, a kollaborációról, a szerelemről és egy tragikus házasságról. A Baltikumban járunk, de a sodró lendületű történet játszódhatna bárhol a keleti tömb országaiban, ahol a történelem tapinthatóbban gázolt bele az emberek életébe, mint a Föld más szegleteiben.
A regényben három szereplő életét követhetjük nyomon: Roland - az ideákat kergető, hazája függetlenségéért küzdő szabadságharcos; unokatestvére, Edgar - aki mindent elkövet azért, hogy elrejtse életének sötét oldalát és még sötétebb titkait, s megkaparintson magának legalább egy kis szeletet a hatalomból; és Edgar felesége, Juudit - akit házasságának szégyene és a reménytelen boldogtalanság köt béklyóba. E három ember sorsa örökre egybefonódik, nemcsak a rokoni kapcsolatok okán, hanem az olykor kusza érzelmek, szenvedélyek, s a megannyi rejtély és bűn miatt is.

Oksanen a csak az igazán nagy írókat jellemző kivételes tehetség birtokosa. Művében fontos kérdéseket tesz fel, alaposan körüljárja ezeket, s a feldolgozásnál képes végig fenntartani a feszültséget. Nem bicsaklik meg a történetvezetése, a szálak összesodrása tökéletes, és okosan, átgondoltan, egy nyomozó logikájával illeszti össze a történelem és a magánélet töredezett darabkáit, míg végül összeáll a kép. S teszi mindezt úgy, hogy az utolsó lapokra is tartogat meglepetéseket - de a kulcsot már az olvasó illeszti a zárba.
 • Nyelv : magyar
  Áfa kulcs : 5%
  EAN : 9789632445069
  ISBN : 9632445069
  Megjelenés : 2014.4.25.
  Kötésmód : ragasztott kartonált
  Oldalszám : 352
  Méret [mm] : 165 x 185 x 0
  Tömeg [g] : 400
Webáruház készítés