Hírlevél
Termék részletek


A Végtelen-fjord prófétái Leine, Kim Scolar Kiadó

-10%
A Végtelen-fjord prófétái Leine, Kim Scolar Kiadó
3 950 Ft
Akció: 3 555 Ft
Kezdete: 2014.08.12   A készlet erejéig!
1793-ban járunk. Morten Falck, az ambiciózus fiatalember súlyos döntést hoz: ahelyett, hogy a civilizált Dániában maradna, és menyasszonyával egy nyugodt vidéki falu lelkésze lenne, elhagyja a lányt, és Grönland szigetére utazik missziós tevékenységet folytatni.
A szigeten a dán gyarmatosítók az őslakosokat gyötrik, miközben elemészti őket az unalom és a szélsőséges időjárás: télen a hónapokon át tartó sötétség, nyáron az éjszakai napsütés őrülete. A keresztény hitre tért grönlandiak lázonganak, vezetőjük Habakuk, a próféta és felesége, Maria Magdalene. Szabadságról, egyenlőségről és tesvériségről álmodoznak a francia forradalomtól négyezer kilométerre. Falck azt az utasítást kapja feljebbvalóitól, hogy térítse jobb belátásra az eretnekeket - ha kell, erőszakkal.
Eközben felbukkan egy rejtélyes asszony, aki a szomszéd telep baljós titkokkal övezett misszionáriusától érkezett, s a helyi nők ösztönösen gyűlölni kezdik.
Morten Falck dán és grönlandi asszonyok, vezetők, barátok, kötelességek között őrlődik, s emellett megpróbál önmaga és az egyház mércéinek is megfelelni. A lehetetlen vállalás hamar tragédiákba torkollik...

Leine felkavaróan szuggesztív, a legapróbb részletekig hiteles műve lenyűgöző szereplőgárdát mozgatva járja körül az én és a külvilág kapcsolatának kérdését, olyan helyszínt és időt választva, mely a végletekig élezi a problémát.
 • Eredeti cím : Profeterne i Evighedsfjorden
  Nyelv : magyar
  Áfa kulcs : 5%
  EAN : 9789632445076
  ISBN : 9632445076
  Megjelenés : 2014.
  Kötésmód : ragasztott kartonált
  Oldalszám : 560
  Méret [mm] : 137 x 212 x 35
  Tömeg [g] : 510
Webáruház készítés