Hírlevél
Termék részletek


Drága szerelmem... Andrássy Ilona grófnő levelei hősi halált halt férjéhez, gróf Esterházy Pálhoz Kovács Lajos Európa Könyvkiadó

-10%
Drága szerelmem... Andrássy Ilona grófnő levelei hősi halált halt férjéhez, gróf Esterházy Pálhoz Kovács Lajos Európa Könyvkiadó
3 890 Ft
Akció: 3 500 Ft
Kezdete: 2015.06.09   A készlet erejéig!

"Miért van az, hogy mentül jobb egy ember, annál többet kell szenvednie?"

A Mindennek vége! című napló azzal fejeződik be, hogy a vöröskeresztes ápolónőként szolgáló, fiatal Andrássy Ilona - gróf Andrássy Gyula unokája - az olasz frontról visszatér Budapestre. Özvegy, beteg, boldogtalan. Hősi halált halt férjének legjobb barátja, Cziráky József tartja benne a lelket.
A Drága szerelmem... című levélregény Ilona és Cziráky József gróf 1917-ben megkötött házasságával kezdődik, és ötven éven keresztül - elhunytáig - követi nyomon Ilona életútját. A szerző a négy Andrássy lánynak egymással és anyjukkal való bensőséges, szókimondó, családi intimitásokban bővelkedő levelezését felhasználva írja meg ennek a bátor, józan, bölcs és tehetséges asszonynak a sorsát. A levélregény "feladója" Ilona, a címzettje Ilona első férje, örök szerelme: Esterházy Pál. A mű irathagyatékra és egyéb információkra épülő rekonstrukció.

Kovács Lajos muzeológus. Az általa feldolgozott értékes kordokumentumok alapján lefegyverző szépírói tehetséggel és lélektani érzékenységgel ábrázolja ezt a kivételes asszonyt, aki szomorúan nézi, hogyan rohannak a vesztükbe a legokosabb férfiak egy eszméért, csak "mert mi mindig a hősi halál kultuszát éljük és a bukott szabadságharcokét", és lelkifurdalással éli le az életét egy férfi oldalán, akinek a barátjába szerelmes.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789634051657
ISBN : 9634051657
Megjelenés : 2015.
Kötésmód : ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám : 360
Méret [mm] : 160 x 235 x 33
Tömeg [g] : 600

Webáruház készítés