Hírlevél
Termék részletek


Őszentsége XVI. Benedek titkos iratai Nuzzi, Gianluigi Art Nouveau Kiadó

-10%
Őszentsége XVI. Benedek titkos iratai Nuzzi, Gianluigi Art Nouveau Kiadó
3 499 Ft
Akció: 3 140 Ft
Kezdete: 2015.06.18   A készlet erejéig!

A könyv, amely alapjaiban rengette meg a Vatikánt.

XVI. Benedek 2013. február 11-én bejelentett lemondása találgatások sorát indította el, hiszen Szent Péter trónusát önszántából rajta kívül csupán egyetlen pápa hagyta el. A hír hallatán sokakban felmerül a kérdés: valóban csak az indoklásban szereplő megrendült egészségi állapot az oka a leköszönésnek?

Gianluigi Nuzzi nagy port kavaró könyve még húsba vágóbb a pápai lemondás fényében. Egy bizalmas informátor jóvoltából Nuzzi olyan féltve őrzött dokumentumok birtokába jutott, melyek lerántják a leplet a Vatikánban folyó titkos ügyletekről. A könyvben kirajzolódó történetek nemcsak a katolikus egyházra, hanem az olasz kormányra is mély árnyékot vetnek.

"Az én esetemben a bátorság azt jelenti, hogy megismertessem az emberekkel az egyház legkényesebb ügyeit. Hogy közkinccsé tegyek bizonyos titkokat, kisebb-nagyobb történeteket, amelyek nem jutnak ki a bronzkapukon. Megkönnyebbülést érzek attól a gondolattól, hogy végre megszabadulok a csendes cinkosság elviselhetetlen terhétől."

Ma már tudjuk, hogy e szavak mögött XVI. Benedek legbizalmasabb embere rejtőzik, Paolo Gabriele, aki pápai főkomornyikként elindította a lavinát, átadva mindazon titkos iratokat e könyv szerzőjének, melyek napvilágra kerülése beláthatatlan változásokat hozhat a katolikus egyház életében.

 • Eredeti cím : Sua Santitá
  Nyelv : magyar
  Áfa kulcs : 5%
  EAN : 9789633571217
  ISBN : 9633571217
  Megjelenés : 2013.
  Kötésmód : ragasztott kötött védőborítóval
  Oldalszám : 320
  Méret [mm] : 165 x 237 x 31
  Tömeg [g] : 660
Webáruház készítés