Kategóriák
Hírlevél
Termék részletek


Hazám, az ígéret földje Izrael győzelme és tragédiája Shavit, Ari Atlantic Press Kiadó

-10%
Hazám, az ígéret földje Izrael győzelme és tragédiája Shavit, Ari Atlantic Press Kiadó
5 000 Ft
Akció: 4 500 Ft
Kezdete: 2013.11.22   A készlet erejéig!

Felejtsd el, amit eddig tudtál a kibucról, a jaffai narancsról, a Maszadáról, az izraeli atombombáról, a megszállásról, Izrael háborúiról és gazdasági csodájáról. Felejtsd el, mert Ari Shavit kíméletlenül őszinte monumentális riportjából kiderül, hogy semmi nem úgy volt.
A szerző az izraeli atombomba atyjától a volt belügyminiszterig megszólaltat mindenkit, aki még él és tudja az igazságot arról, hogyan változtatta termővé a Harod-völgyet párszáz zsidó bevándorló, hogyan vált földönfutóvá sokszázezer arab az 1948-as háborúban, hogyan és miért született az izraeli atombomba, hogyan és miért vált az ezredforduló táján Tel-Aviv világvárossá, egyben a zene, a drog, a szex egyik világközpontjává.
A könyv – éppen kíméletlen igazmondása miatt ­– már megjelenése pillanatában heves viták tárgya. Shavit nemcsak mondja, hanem tények és tanúk által elhitetni is képes, hogy Izrael elpusztul, ha nem vonul ki a megszállt területekről. Ez persze nem mindenkinek tetszik Tel-Avivban. De Shavit szerint Izrael elpusztul akkor is, ha nem semmisíti meg az iráni atomreaktort. Ez persze nem mindenkinek tetszik Washingtonban. Ám ettől még igaz lehet, s hogy igaz-e, arról az olvasónak kell döntenie.

"Sok-sok éve ez a legjobb könyv, amely ebben a témában megjelent"
- The New Republic.

"Egy nagy mesélő szívével és egy történész elméjével, Ari Shavit meggyőző és nagyhatású könyvet írt a modern Izraelről"
- Jon Meacham, a Random House kiadói csoport főszerkesztője.

"Egész felnőtt életemben vártam, hogy egy izraeli eljusson az ország létének legmélyebb titkáig, és felfedezéseit megossza másokkal. Ari Shavit most megtette ezt, és ragyogóan, mert ez az ember költő és próféta egyszemélyben"
- Jeffrey Goldberg, The Atlantic.

 • Eredeti cím : My Promised Land
  Nyelv : magyar
  Áfa kulcs : 5%
  EAN : 9786155033308
  ISBN : 6155033308
  Megjelenés : 2013.
  Kötésmód : cérnafűzött kötött, védőborítóval
  Oldalszám : 560
  Méret [mm] : 165 x 240 x 30
  Tömeg [g] : 910
Webáruház készítés